De 100 opmerkelijkste Nederlanders in de Tour de France

De Tour de France, die morgen start, wordt deze zomer voor de honderdste keer verreden. Ter ere hiervan schreef journalist Rose Mentink een boek met honderd opmerkelijke verhalen van Nederlandse deelnemers aan deze meerdaagse koers.

Sinds 1936 hebben honderden Nederlanders aan de Tour de France meegedaan. Niet alleen renners, maar ook volgers. Wie waren de meest opmerkelijke? Joop Zoetemelk (Tourwinnaar)? Wim van Est (Pontiac)? Gerrie Knetemann (emotie)? Johnny Hoogerland (prikkeldraad)? Mart Smeets (40 Tours verslagen)? Peter Post (legendarische ploegleider)? Schrijver Rose Mentink ging op onderzoek uit en stelde een verrassende top 100 samen met opmerkelijke verhalen uit de Nederlandse Tourgeschiedenis.

De verhalen in het boek beschrijven een gevoel dat groter is dan slechts wat uitslagen. De ronde door het Franse land is meer dan een wedstrijd: voor jonge wielrenners is het een droom. Voor wielerfanaten en tv-kijkers is de Tour het hoogtepunt van de zomer.

Het boek belicht de Tour vanuit een menselijk perspectief. Rose Mentink hoopt ons met de honderd opmerkelijke anekdotes van Nederlanders in haar boek te bevrijden van de uitslagobsessie en prestatiedrang. Volgens haar is het tijd om te genieten van het feest dat de Tour is.

Over de auteur
Rose Mentink is een gedreven sportjournalist en blogger. Ze publiceert onder andere in Fiets, Fietssport Magazine, Z! en Run2Day. Op haar blog www.rosementink.nl schrijft ze over opmerkelijke zaken in de sport en haar eigen fietsbelevenissen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Thuis Tour de France kijken met @MiesjeB en @Ponckster
Lees ook:Boeken over de Tour de France
Lees ook:Tour de France: Mart Smeets schrijft over die van 1989
Lees ook:Chris Froome winnaar Tour de France 2013…
Lees ook:Twaalf tragische sporthelden in twaalf tragische verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.