Een reis door het leven van Kees Momma

In ‘Een reis door het leven van Kees’ vertelt Kees Momma hoe het is om op te groeien als autist en langzaamaan steeds meer zelfstandigheid te krijgen. In deze uitgave zijn ‘En toen verscheen een regenboog’ en ‘Achter de onzichtbare muur’ samengebracht.

In En toen verscheen een regenboog vertelt de auteur op indringende wijze het verhaal van zijn jonge jaren: zijn voortdurende gevecht tegen alles wat hij als bedreigend ervaart, en de moeizame zoektocht naar mogelijkheden om het leven aanvaardbaar en zelfs aangenaam te maken. Zo vormen tekenen en schrijven zijn lust en zijn leven. In Achter de onzichtbare muur beschrijft hij opmerkelijke gebeurtenissen en nieuwe uitdagingen in de periode van zijn dertigste tot zijn vijfendertigste levensjaar.

Kees Momma (1965) ontdekte op zijn negende dat hij autistisch was toen hij een tv-uitzending over het onderwerp zag. In 1997 maakte Monique Nolte een documentaire over hem, genaamd Trainman. In 2014 verscheen het alom bejubelde vervolg Het beste voor Kees. Deze documentaire over de worsteling van Momma’s ouders om een toekomstperspectief voor hun zoon te realiseren werd anderhalf miljoen keer bekeken in Nederland. Sinds kort is Kees Momma ook columnist voor nrc.next.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Schrijfster Birsen Başar over autisme in Turkse cultuur
Lees ook:Berlijn: van jazzhel tot technohemel
Lees ook:Het is weer raak met Kees van Nieuwkerk
Lees ook:Masturberen doen we tot op hoge leeftijd
Lees ook:Wereldpremière De Storm bij opening Film by the Sea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.