Wim Koomen duikt in Intieme relaties

Verliefd worden. Seks hebben. Een relatie koesteren. Kinderen krijgen. Deze fasen van het menselijk leven en de intieme relaties die daarbij horen zijn universeel, maar toch snappen we er nog lang niet alles van, en verlopen onze relaties niet altijd even soepel en probleemloos.

Wim Koomen laat zeer uitgebreid en in detail zien dat de psychologie ons in de verschillende fasen bij kan staan, zowel in het liefdesleven, het seksuele leven als bij de opvoeding. Via vragen als: ‘Waarom vallen sommige vrouwen altijd op de verkeerde mannen?’, ‘Wat waarderen mannen in billen en borsten?’, ‘Is mannelijke seksualiteit meer natuur en die van vrouwen meer cultuur?’ en ‘Welke opvoedingsstijlen zijn belangrijk om kinderen zelfbeheersing te leren?’, onderzoekt hij een veelheid aan intieme verschijnselen. ‘Intieme relaties’ geeft ons bovendien adviezen om beter om te kunnen gaan met onszelf, onze partner en onze kinderen. Zo krijgen we een psychologische leidraad aangereikt voor ons intieme leven.

Over de auteur
Wim Koomen is als gepromoveerd sociaal-psycholoog verbonden aan de programmagroep Sociale Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

[isbn]9789035138643[/isbn]

Lees ook:Eyeopener over relaties, macht en intimiteit
Lees ook:Karl Marx: rokkenjager, revolutionair en gezinsman
Lees ook:Theatervoorstelling Waarom mannen seks willen…
Lees ook:Trouwplanner voor huwelijk, uitvaartplanner voor afscheid
Lees ook:Nieuw vrouwen/mannen boek van Allan & Barbara Pease

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.