Trouwplanner voor huwelijk, uitvaartplanner voor afscheid

De dood hoort bij het leven. Het is verstandig om na te denken over je eigen uitvaart of die van iemand die je na staat, maar veel mensen stellen dat uit. Bijna iedereen komt op een dag echter voor de uitvaart van een dierbare te staan. Na een periode van afscheid nemen of juist heel plotseling, moet je beslissingen nemen, praktische zaken regelen, maar ook tijd nemen voor rouw en die van eventuele kinderen. En dat alles denkend aan de overledene.

In ‘De uitvaartplanner’ geeft uitvaartondernemer Carolien Harrems antwoord op alle vragen die bij een uitvaart aan de orde komen. Van de keuze van de begrafenisondernemer tot de tekst voor de rouwkaart, en van de keuze van een kist tot de rouwverwerking bij mannen, vrouwen en kinderen. Met handige adressen, checklists, kostenover­zichten en een voorbeeld voor een wilsbeschikking. Maar ook met tips en ideeën voor een uitvaart met een heel persoonlijk tintje. Zo wordt een uitvaart een mooi afscheid in plaats van een noodzakelijk kwaad.

Over de auteur
Carolien Harrems is uitvaartondernemer in Amsterdam. Ze staat bekend om intieme uitvaarten. Zij gaat net iets verder om een uitvaart te verzorgen die is toegesneden op de overledene en zijn dierbaren, met inbegrip van de kinderen.

[isbn]9789021552613[/isbn]

Lees ook:‘Voor ik afscheid neem’ – Aangrijpend, mooi en meeslepend
Lees ook:Simon Vinkenoog naar laatste rustplaats
Lees ook:Verlies verwerken met Herinneringen aan jou
Lees ook:Kinderboekenweek: Oskar en de Spenenastronaut
Lees ook:De Zilveren Lepel voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.