Karl Marx: rokkenjager, revolutionair en gezinsman

Iedereen kent Karl Marx als een van de invloedrijkste denkers van de negentiende eeuw en als de man wiens levenswerk ‘Het kapitaal’ de wereld zou veranderen. Weinigen echter weten iets over zijn privéleven. In ‘Liefde en kapitaal’ leren we Karl Marx kennen in zijn huwelijk met Jenny.

Ook horen we van hun familieleven met de kinderen, in een kleurrijk milieu, en hoe dit alles gedomineerd werd door de politieke obsessie van Marx. We volgen het gezin als het zwerft door Europa in een tijdperk van politieke spanningen, en zien Karl Marx niet alleen als een intellectueel, maar ook als een beschermende vader en liefhebbende echtgenoot. Een revolutionair, een rokkenjager, een grappenmaker – en bovenal een gepassioneerd man, zowel politiek als privé.

Door gebruik te maken van nooit eerder toegankelijke bronnen biedt ‘Liefde en kapitaal’ een intieme blik in de beproevingen, de ellende en de hartstochten van een man die, meer dan elke andere denker, vormgaf aan onze moderne opvattingen over werk, geld en sociale relaties.

De succesvolle biografe Mary Gabriel heeft dit boek geschreven.

[isbn]9789035136984[/isbn]

Lees ook:De verborgen drijfveren van hoer Pascale
Lees ook:Zsuzsa Bank 11 september in Goethe Instituut + Win boek!
Lees ook:Pulitzer Prize voor Kwikzilver van Paul Harding
Lees ook:Voor wie wil beginnen met stamboomonderzoek
Lees ook:Raadselachtige verdwijningen die nooit opgelost zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.