Scott Pilgrims geweldige leventje

Scott Pilgrim is 23 jaar, speelt in een rockband, is werkloos en heeft een relatie met een schoolmeisje. Hij heeft het goed voor elkaar totdat hij de ongelooflijk modieuze, superaantrekkelijke, immer rolschaatsende Ramona Flowers tegen het lijf loopt. Scott kan haar maar niet uit zijn gedachten bannen en zet alles op alles om haar te veroveren. Er is alleen één klein probleempje: de zeven kwaadaardige exen van Ramona willen Scott uit de weg ruimen. Voordat Scott een kans bij haar maakt, moet hij ze zien te verslaan. Kortom: volop input voor een geweldige serie!

Scott Pilgrim is een eigentijdse en bijzonder grappige graphic novel in zes delen over rockmuziek, games, extreem geweld en eeuwige liefde. In november is deel 1 verschenen in de Nederlandse vertaling. Daarnaast kunnen de liefhebbers in de bioscoop genieten van ‘Scott Pilgrim vs. The World’. Geregisseerd door Edgar Wright, van ‘Shaun of the Dead’ en ‘Hot Fuzz’, en met Michael Cera (‘Juno’) in de hoofdrol. Ook is er een gelijknamige videogame.

Over de auteur
Bryan Lee O’Malley (1979) is de bedenker van de immens succesvolle reeks Scott Pilgrim. De vertaalrechten zijn wereldwijd verkocht en O’Malley is onder meer onderscheiden met een Harvey Award en genomineerd voor een Eisner Award. Hij is geboren in Canada en woont in de Verenigde Staten.

[isbn]9789054929918[/isbn]

Lees ook:‘Rock Roadie’: Jimi Hendrix vermoord door manager!
Lees ook:Leonardo DiCaprio en Ridley Scott verfilmen Brave New World
Lees ook:Harde misdaadthriller over drugshandel en politiecorruptie
Lees ook:Twilight schrijfster Stephenie Meyer wordt beschuldigd van plagiaat
Lees ook:Ursula K. Le Guin wint voor de zesde maal de Nebula Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.