Harde misdaadthriller over drugshandel en politiecorruptie

T. Jefferson Parker heeft met ‘Bloedgeld’ weer een spannende misdaadthriller geschreven.

In de nog jonge voorsteden van Los Angeles vecht de politie een verbeten strijd met de bendes die er met harde hand regeren. Op een avond wordt tijdens een standaardpatrouille de ervaren en geliefde politieman Terry Laws, van dichtbij doodgeschoten. Zijn jonge partner Charlie Hood, die vrijwel naast hem stond, wordt ongemoeid gelaten. Hood zweert dat hij de dader zal vinden.

Direct na de moord wordt Hood benaderd door de afdeling Interne Zaken, die onderzoek doet naar illegaal gedrag van politiemedewerkers. Laws had een goede reputatie en was populair bij zijn collega’s, maar er zijn een paar zaken die vragen oproepen. Zo woonde Laws met zijn nieuwe vrouw in een bijzonder duur huis, dat hij van zijn politiesalaris nooit kon betalen.
En waarom werd Laws vermoord, maar zijn partner niet?

Over de auteur
T. Jefferson Parker won in 2002 voor het eerst de prestigieuze Edgar Award met ‘Silent Joe’. In 2005 herhaalde hij deze prestatie met ‘California Girl’. Kort geleden won Parker de Edgar Award voor de derde keer, ditmaal voor zijn korte verhaal ‘Skinhead Central’. Bovendien werd hij genomineerd voor de Hammett Award, de Macavity Award en de Gumshoe Award. ‘Bloedgeld’ stond op de shortlist van de 2009 Strand Critics Awards. Als thrillerschrijver staat Parker bekend om het grondige onderzoek dat hij doet voor zijn boeken, die altijd zeer dicht tegen de werkelijkheid aan liggen. Hij woont in Zuid-Californië, het gebied waar zijn thrillers zich afspelen.

[isbn]9789022996461[/isbn]

Lees ook:Awards e-reader, e-readingapplicatie en e-book bekendgemaakt
Lees ook:Staat Jeffery Deaver Onder druk?
Lees ook:Helen Gurley Brown oud-baas Cosmopolitan overleden
Lees ook:Niets is wat het lijkt in nieuwste thriller van Peter Robinson
Lees ook:Onthullingen in boek over moord op John F. Kennedy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.