Twilight schrijfster Stephenie Meyer wordt beschuldigd van plagiaat

Stephenie Meyer, schrijfster van de populaire vampierenreeks Twilight, zou de verhaalllijn van het vierde boek Breaking Dawn hebben gestolen. Dat beweert collega-auteur Jordan Scott tenminste. Zij heeft een brief met de beschuldiging naar de uitgever van Breaking Dawn gestuurd.

Het boek vertoont volgens Scott ‘opvallende en substantiële gelijkenissen’ met het boek The Nocturne van de aanklaagster, schreef de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com dinsdag. The Nocturne verscheen in 2006, twee jaar voor Breaking Dawn. In beide boeken komt een seksscène na een huwelijk voor. Beide verhalen gaan ook over een vrouw die ziek wordt, omdat ze een kind met ‘boze krachten’ draagt, en bevatten een scène waarin de vrouw van het hoofdpersonage sterft.

De dialogen in deze passages in Breaking Dawn komen heel erg overeen met die in The Nocturne, zegt Scott. Een woordvoerder van Meyer vindt dat onzin. “De bewering dat Breaking Dawn is gebaseerd op een vermeend boek van een persoon die Jordan Scott heet, mist elke grond. Zowel Stephenie Meyer als haar vertegenwoordigers kenden dit boek of de schrijfster niet voor deze beschuldiging.”

(Bron: ANP)

Lees ook:Deze boeken deden het in 2009 goed
Lees ook:Boeken nog steeds populair bij scholieren
Lees ook:Move over Harry Potter en Stephenie Meyer…
Lees ook:Het officiële geïllustreerde boek bij de Twilight Saga
Lees ook:Morgenrood op 1 in Bestseller 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.