Deze thema’s staan centraal op auteurspodium Boekenbeurs

En Boekenblog weet nog meer te vertellen over de aankomende Boekenbeurs in Antwerpen. Op vijf dagen staat er namelijk een thema centraal op het Auteurspodium. Een toelichting.

  • Transitie voor beginners | vr 1 nov
    Duurzaamheid duurt het langst. Toch? het begint met kleine revoluties die aansturen op trager leven, minder consumptie, schoner en groener leven. Is een groene economie mythe of toekomst? Meng je in het debat op het Auteurspodium. Ook thuis begint de transitie: leer zelf kleren maken of stamp heerlijke diners uit het allegaartje in je moestuin. Kortom, een dag vol slimme ideeën om anders te gaan leven.
  • Uit het Oosten | za 2 nov
    Van Bollywood tot mindfulness: het Verre Oosten komt dichterbij. Maar stressreductie heeft ook beperkingen en achter de schermen van Bollywood is het niet al glamour wat de klok staat. Hoe overleef je in de sloppenwijken van Mumbai ? Is mediteren gevaarlijk? Vinden kinderen yoga leuk? Of wil je gewoon leren handlezen? Reis mee naar Azië en laat je verleiden door wijsheid uit het Oosten.
  • De Groote Oorlog | zo 3 nov
    Bijna 100 jaar geleden barstte de Eerste Wereldoorlog uit. Hoe kijken we terug op deze gruwelijke oorlog die heel Europa meesleurde? Hoe hielden de frontsoldaten het uit aan de IJzer? Hoe lang hield de Antwerpse fortengordel stand tegen de vijand? Wat was de impact van deze Wereldoorlog in Afrika? En niet te vergeten: hoe verging het de gewone mensen en kinderen? De Groote Oorlog – om nooit te vergeten.
  • Graven in het brein | za 9 nov
    Onze hersenpan is het stuur van ons lichaam met het brein als soepel en kneedbaar instrument. Zijn er eigenlijk verschillen tussen jongens- en meisjeshersenen ? En weten je hersenen of je verliefd bent? Welke vreemde dingen gebeuren er in een puberbrein? En hoe zit het met de wisselwerking tussen je hoofd en je zintuigen? Hoe ga je best om met tegenpolen in je leven? Leer de geheimen van je brein beter kennen!
  • Liefde en andere ongemakken | zo 10 nov
    De liefde: ondoorgrondelijk, boeiend, broos. Liefde doet het hart sneller kloppen, bij passie én bij jaloezie. En ja, in het kielzog van de liefde duiken vaak perikelen op. Hoe ga je om met al die emotionele pieken en dalen? Hoe houd je de liefde in toom? In de literatuur geeft Bridget Jones alvast een hilarische analyse van de liefde. Maar ook Charlotte Brontë ging in de 19e eeuw de ongemakken van de liefde niet uit de weg. Love is all you need!

De Boekenbeurs vindt dit jaar plaats van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp expo in Antwerpen. Dit jaar zijn er drie nocturnes: op donderdag 31 oktober en op dinsdag 5 en donderdag 7 november.

www.boekenbeurs.be

Lees ook:Boekenbeurs lanceert boordevol programma
Lees ook:Bijna 155.000 bezoekers voor de Boekenbeurs
Lees ook:Levende boekenkast geeft startsein voor Boekenbeurs 2013
Lees ook:Boekenbeurs 31 oktober tot 11 november
Lees ook:Boekenbeurs praktisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.