Levende boekenkast geeft startsein voor Boekenbeurs 2013

Naar goede gewoonte lanceert Boek.be de affiche van de Boekenbeurs op de Cultuurmarkt in Antwerpen. De ‘levende boekenkast’ – een symbool voor de dynamische boekenwereld van de Boekenbeurs – is van de hand van Brecht Vandenbroucke. Ook de VIP-wedstrijd gaat van start met als inzet een exclusief VIP-bezoek aan de Boekenbeurs op 31 oktober. De Boekenbeurs vindt dit jaar plaats van 31 oktober tot en met 11 november in Antwerp expo in Antwerpen. Dit jaar zijn er drie nocturnes: op donderdag 31 oktober en op dinsdag 5 en donderdag 7 november.

Brecht Vandenbroucke (°1986) maakte naam met covers en tekeningen voor Humo, De Morgen, Le Monde Diplomatique en zelfs voor The New York Times. Begin 2013 kwam zijn eerste strip uit, White Cube; een strip zonder tekst waarin de moderne kunst flink op de korrel wordt genomen. White Cube ging onder ruime belangstelling in première op het stripfestival van Angoulême, waar Vandenbroucke uitgenodigd was door collega Brecht Evens. Het debuut werd in de pers op lovende woorden ontvangen “Brecht Vandenbroucke is door zijn eigenzinnige aanpak een talent om in de gaten te houden.” aldus Geert De Weyer op cobra.be.

Vandenbrouckes werk is moeilijk voor een gat te vangen. Hij laat zich inspireren door “populaire cultuur als Disney en onzinnige strips, vrolijkheid, surrealisme, krankzinnigheid, eenzaamheid, de dood en vervreemding” en beweegt zich vlotjes tussen low en high art. “Ik vind het leven heel bevreemdend, haast surreëel. We worden overspoeld door beelden en ervaringen. Mijn tekeningen zijn een manier om die chaos te ordenen, “ zegt Vandenbroucke in een interview Knack Focus.

VIP-wedstrijd
Op 31 oktober, de openingsdag van de beurs, krijgen 100 mensen een uur voor de publieksopening een exclusieve rondleiding op de Boekenbeurs, gevolgd door een heerlijk champagneontbijt.
Waag je kans tot 4 oktober via de VIP-wedstrijd op www.boekenbeurs.be!

Lees ook:Boekenbeurs praktisch
Lees ook:Boekenbeurs TV-tip
Lees ook:Plattegrond als inspiratiebron voor affiche Boekenbeurs
Lees ook:Grote namen op Boekenbeurs 2013 in Antwerpen
Lees ook:Boekenbeurs 31 oktober tot 11 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.