Plattegrond als inspiratiebron voor affiche Boekenbeurs

De Boekenbeurs bestaat 75 jaar. Daarom is er een feestelijk affiche ontworpen door Pieter Van Eenoge en vormgegeven door Balder Martens. De beurs vindt plaats van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november. De deuren zijn iedere dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. En op donderdag 3 en 10 november tot 22.00 uur.

Pieter Van Eenoge (°1976, Brugge) werkt als fulltime illustrator voor tijdschriften, bedrijven en uitgeverijen en participeerde in talloze tentoonstellingen. In 2010 was hij een jaar lang huisillustrator voor CC De Spil in Roeselare en werden 2 illustraties geselecteerd voor het prestigieuze boek 200 Best Illustrators Worldwide 11/12.

Over de affiche zegt hij: “Ik heb mij laten inspireren door de plattegrond van de 4 hallen van de Boekenbeurs. De boeken vertegenwoordigen de vele standen en interieurelementen zoals trappen en deuren, en de mensen op de affiche zijn op alle mogelijke manieren met die boeken bezig. Met deze feesteditie mocht ook een knipoog naar de jaren ’30 niet ontbreken…”

Balder Martens (°1975, Gent), de helft van het duo De Barbaren, werkt als grafisch ontwerper. Hij heeft een zwak voor typografie en mooi drukwerk en past dit met liefde toe in de culturele sector.

Ga voor meer info naar www.boekenbeurs.be.

Lees ook:Boekenbeurs praktisch
Lees ook:Boekenbeurs TV-tip
Lees ook:Levende boekenkast geeft startsein voor Boekenbeurs 2013
Lees ook:Toppers op de Boekenbeurs
Lees ook:Boekenleeuw en Boekenpauw 2012; de genomineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.