Bijna 155.000 bezoekers voor de Boekenbeurs

De 77ste Boekenbeurs sloot vandaag af met 154.760 bezoekers. Het was een op en top belevingsbeurs waar zowel op het Auteurspodium als op de vloer heel veel te beleven was voor alle leeftijden. Opvallend was de grote aanwezigheid van een jong publiek. Vanmiddag presenteerde Boek.be-directeur André Vandorpe de resultaten.

De Boekenbeurs kwam trager op gang dan vorig jaar maar eindigde met groeiende bezoekersaantallen. De drukst bezochte dag op deze beurs was vandaag, 11 november, met 19.424 bezoekers. Uit steekproeven op de Boekenbeursvloer bleek dat de overgrote meerderheid van de ondervraagden tevreden tot zeer tevreden was. De beurs trok opvallend veel jonge bezoekers, onder meer voor het concert van Sir Yes Sir. Ook dit jaar was ruim de helft van de bezoekers jonger dan 34.µ

Ook de standhouders zijn relatief tevreden over deze Boekenbeurs. De helft van de standhouders zegt dat hun omzet gestegen is (met gemiddeld 5 à 10%) of gelijk gebleven, bij de andere helft is de omzet gedaald. (cijfers gebaseerd op korte enquête die door 43 van de 90 standhouders beantwoord werd, daarvan waren 35 standen die boeken verkochten).

Klik hier om nog meer te lezen.

Lees ook:73ste Boekenbeurs scoort over heel de lijn
Lees ook:Helft van bezoekers Boekenbeurs is jonger dan 34 jaar
Lees ook:Toppers op de Boekenbeurs
Lees ook:Prima verkoopcijfers op de Boekenbeurs
Lees ook:Boekenbeurs lanceert boordevol programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.