Hugo Borst: ‘Boerebach laat ons nadenken en lachen’

Ex-profvoetballer Michel Boerebach heeft diverse van zijn columns gebundeld in het boek ‘Zelfspo(r)t’. Kenmerkend zijn zijn humor, relativeringsvermogen en een scherp oog voor bijzondere mensen en dingen. Boerebach kwam enkele jaren geleden in het nieuws door het tragische verlies van zijn beide zoontjes. Het boek dat hij over dat drama schreef sprak vele mensen aan en wordt nog steeds goed verkocht.

Triomfen vierde Boerebach bij clubs als FC Twente, het Spaanse Real Burgos, Roda JC, PSV en Go Ahead Eagles, waar hij tegenwoordig assistent-trainer is. In zijn vrije tijd voetbalt hij nog in het derde van SVL in zijn woonplaats Lelystad.

Eén van de grootste fans van Boerebach is voetbalkenner en schrijver Hugo Borst, die voor Zelfspo(r)t het nawoord verzorgde: “Ik was werkelijk stomverbaasd over de kwaliteit van de columns. Misschien wel omdat ik ook in hem die eeuwige voetballer zag, die ietwat verwende, net iets te oppervlakkige, gemakzuchtige prof. Michel zet onze verbeelding aan het werk, laat ons nadenken en lachen. Michel is een geestige man, hij is bereid zichzelf als voetballer en als mens stuk te relativeren. Hij durft uit te weiden over de fouten die hij in een vorig leven heeft begaan en doet dat op zo’n meedogenloze of droogkomische toon dat je meteen van hem gaat houden. Ernst en tragikomische toestanden wisselen zich in een aangenaam tempo af.”

Voor ‘Zelfspo(r)t’ maakte Boerebachs collega en vriend Paul Bosvelt de omslagtekening, terwijl voetbalcommentator Leo Driessen het voorwoord schreef.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:NS Publieksprijs 2013 voor Gijp van Michel van Egmond
Lees ook:Genieten van Karin Bruers’ Brigadieroversteekmoeder
Lees ook:Wim Kieft is blij dat hij weer echt leeft
Lees ook:Haas & bedelaar van Tuomas Kyro
Lees ook:Zomerverhalen Martin Bril verschijnen postuum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.