Zomerverhalen Martin Bril verschijnen postuum

Bij Uitgeverij Prometheus verschijnt vrijdag postuum een boek van de onlangs overleden schrijver en columnist Martin Bril. Het betreft het boek ’30 graden in de schaduw – zomerverhalen’, aldus de uitgever vandaag.

Bril voltooide voor zijn overlijden op 22 april het manuscript van de vier korte verhalen die in het boek zijn gebundeld. ’30 graden in de schaduw’ is volgens de uitgever een verzameling verhalen waarin Brils favoriete personages centraal staan. ,,Gewone mensen die lijden onder dagelijkse besognes als verveling, onbegrip, eenzaamheid en de bedwelmende hitte van een zomerdag.”

Bril overleed op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij schreef aan een stuk door romans, columns, verhalen en gedichten, waarvoor hij verschillende keren is gelauwerd. Ook was hij een graag geziene gast in tv-programma’s. Voor de Volkskrant schreef hij een dagelijkse column.

Lees ook:Martin Bril wordt op 2 mei begraven
Lees ook:Schrijver Max en de Maximonsters Maurice Sendak overleden
Lees ook:Martin Bril herdacht in besloten kring
Lees ook:Rokjesdag om Martin Bril te eren
Lees ook:Bart Chabot herdenkt Martin Bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.