De Waal & Baantjer gaan door

Het nieuwste werk van De Waal & Baantjer grijpt je bij de keel voordat je de eerste zinnen van het spannende boek hebt gelezen. Auteur Simon de Waal neemt afscheid van co-auteur Appie Baantjer. Dit jaar overleed de bekende schrijver, maar gelukkig heeft hij in De Waal iemand gevonden die zijn werk prachtig kan voortzetten. De verhalen die ze samen bedachten, werkt hij nu alleen uit onder de naam ‘De Waal & Baantjer’. ‘Een dief in de nacht’ is het eerste spannende boek dat onder deze naam verschijnt.

En spannend zijn de boeken over rechercheur Peter van Opperdoes en zijn jongere Jacob zeker. In ‘Een dief in de nacht’ onderzoekt het duo een moor op het Stenen Hoofd. Van Opperdoes is snel ter plaatse, omdat hij al wandelend door het koude, mistige Amsterdam, de vele sirenes volgt. Op het Stenen Hoofd treft hij collega’s die de boel hebben afgezet. Aan het einde van het lange grasveld, vlak bij het water, ligt een doodgeschoten man.

Zoals in een goede detectiveroman is dit natuurlijk niet de enige moord, want al tijdens het oplossen van de eerste treffen ze het volgende lijk. In de kofferbak van het eerste slachtoffer ligt het ontzielde lichaam van een notoire crimineel, die bekendstaat als een meesterlijke inbreker die nooit sporen achterlaat. Op zijn lichaam wordt een verborgen USB-stick gevonden. Zou de informatie op die stick het rechercheduo meer kunnen vertellen over de moorden? Ik verklap niet te veel…

Simon de Waal en Appie Baantjer hebben met dit boek veel minuten uit mijn nacht gestolen, maar deze diefstal was het meer dan waard. Ik heb ontzettend genoten van de detective. Zoek je nog een leuk cadeautje voor kerst, dan maak je iedere liefhebber van een spannende detective blij met ‘Een dief in de nacht’.

[isbn]9789048806690[/isbn]

Lees ook:De Waal & Baantjer: Een schot in de roos
Lees ook:Nieuwe De Waal & Baantje: Een licht in de duisternis
Lees ook:De Waal & Baantjer: Een mes in de rug
Lees ook:Er komt weer een nieuwe Baantjer!
Lees ook:Baantjer marathon wegens overlijden Piet Römer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.