De Waal & Baantjer: Een schot in de roos

Jaarlijks verschijnen er twee De Waal & Baantjer boeken. ‘Een schot in de roos’ is het vierde deel in de razend populaire serie. Wil je graag een spannend boek aanschaffen in De Maand van het Spannende Boek dan is dit zeker een aanrader.

In een vuilnisbak op de Amsterdamse Noordermarkt wordt een mobiele telefoon gevonden. Als de wachtcommandant van Bureau Raampoort de telefoon als gevonden voorwerp registreert, begint het toestel plotseling te rinkelen. Rechercheur Peter van Opperdoes neemt op en krijgt een doodsbe- nauwde vrouw aan de lijn, die op zoek is naar haar zoon. Hij is de eigenaar van de telefoon en sinds drie dagen spoorloos. Dan wordt in een verlaten pand een gruwelijk toegetakeld lichaam gevonden. Van Opperdoes en zijn trouwe jongere collega Jacob gaan op onderzoek uit.

Over de auteurs
Appie Baantjer was jarenlang rechercheur bij de Amsterdamse politie. Hij nam in 2008 afscheid als solo-auteur, met zijn zeventigste detective ‘De Cock en de Moord in het Gebed’. Van zijn boeken werden in Nederland meer dan 7 miljoen boeken verkocht. Appie Baantjer is na een kort ziekbed op 29 augustus 2010 op 86-jarige leeftijd overleden.

Op vriendelijk verzoek van Appie Baantjer heeft Lebowski besloten de Baantjer & De Waal-reeks voort te zetten, en wel onder de naam De Waal & Baantjer. Tweemaal per jaar zal in deze reeks een nieuwe titel verschijnen, geschreven door Simon de Waal en gebaseerd op verhalen, plots en ideeën die Appie en Simon tijdens hun jarenlange vriendschap met veel plezier ontwikkelden.

Simon de Waal is rechercheur zware misdaad en heeft een grote reputatie als script-, scenario- en thrillerschrijver (onder andere Baantjer, Unit 13, Tatort, Lek). Met de misdaadroman ‘Pentito’ won hij de Diamanten Kogel 2008. Zijn detective ‘Cop vs Killer’ (bij Lebowski verschenen in 2009) zal dit jaar verfilmd worden door Shooting Star Filmproducties in samenwerking met de AVRO. Cop vs Killer zal rond april 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Lees ook:De Waal & Baantjer: Een mes in de rug
Lees ook:Nieuwe De Waal & Baantje: Een licht in de duisternis
Lees ook:De Waal & Baantjer gaan door
Lees ook:Er komt weer een nieuwe Baantjer!
Lees ook:Baantjer geeft geld weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.