Nieuwe De Waal & Baantje: Een licht in de duisternis

Het zevende deel in de succesvolle reeks over het populaire speurdersduo rechercheur Peter van Opperdoes en zijn partner Jacob is recent verschenen. Het belooft weer een spannende De Waal & Baantjer te worden.

Het zijn de donkere dagen voor Kerstmis. De Jordaan gaat gebukt onder een dik pak sneeuw, en de nachten zijn koud en lang. Maar er is één vreemd lichtpuntje in de duisternis: op het Johnny Jordaanplein, waar vijf standbeelden van bekende zangers van het Amsterdamse levenslied staan, heeft iemand een simpel geboetseerd hoofd van klei neergezet, met een brandend kaarsje ervoor.

Hoewel er in eerste instantie geen sprake lijkt van een misdrijf, intrigeert het anonieme hoofd rechercheur Peter van Opperdoes en zijn collega Jacob mateloos. Het lijkt wel een klein ereteken, een gedenkplek voor iemand die er niet meer is. Maar voor wie is het bedoeld? En, belangrijker nog… waarom?

Appie Baantjer was jarenlang rechercheur bij de Amsterdamse politie. Van zijn boeken over de rechercheurs De Cock en Vledder werden in Nederland meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Na een kort ziekbed overleed Appie Baantjer op 29 augustus 2012 op 86-jarige leeftijd. Op vriendelijk verzoek van Appie Baantjer is besloten de serie voort te zetten onder de naam De Waal & Baantjer. Tweemaal per jaar verschijnt een nieuwe titel in de reeks, geschreven door Simon de Waal en gebaseerd op verhalen, plots en ideeën die Appie en Simon tijdens hun jarenlange vriendschap met veel plezier ontwikkelden.

Simon de Waal is rechercheur zware misdaad in de Amsterdamse binnenstad en heeft een grote reputatie als script-, scenario- en thrillerschrijver. Met de misdaadroman ‘Pentito / Midprice‘ won hij de Diamanten Kogel 2008. Zijn thrillerdebuut ‘Cop Vs Killer‘ werd genomineerd voor zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel en is in 2012 verfilmd door Shooting Star Filmproducties in samenwerking met de AVRO.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De Waal & Baantjer: Een mes in de rug
Lees ook:De Waal & Baantjer: Een schot in de roos
Lees ook:De Waal & Baantjer gaan door
Lees ook:Er komt weer een nieuwe Baantjer!
Lees ook:Baantjer geeft geld weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.