De Waal & Baantjer: Een mes in de rug

‘Een mes in de rug’ is alweer het zesde deel in de razend populaire serie De Waal & Baantjer, over de Amsterdamse rechercheur Peter van Opperdoes en diens trouwe collega Jacob. Jaarlijks verschijnen twee nieuwe delen in de maanden april en oktober. En ik moet toegeven dat ik daar iedere keer weer naar uit kijk. Jullie ook?

In een hotel in de Amsterdamse Jordaan wordt het lichaam van een man aangetroffen, die aan een hartaanval lijkt te zijn overleden. Het onderzoek leidt rechercheur Van Opperdoes en zijn jonge kompaan Jacob naar een beruchte advocaat en een collega van de inlichtingendienst, die veel te verbergen heeft. Maar hoe dieper Van Opperdoes en Jacob spitten, hoe groter het mysterie wordt. In deze zaak is niets wat het lijkt…

Over de auteurs
Appie Baantjer was jarenlang rechercheur bij de Amsterdamse politie. Van zijn boeken over de rechercheurs De Cock en Vledder werden in Nederland meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Na een kort ziekbed overleed Appie Baantjer op 29 augustus 2012 op 86-jarige leeftijd.

Op vriendelijk verzoek van Appie Baantjer is besloten de serie voort te zetten onder de naam De Waal & Baantjer. Tweemaal per jaar verschijnt een nieuwe titel in de reeks, geschreven door Simon de Waal en gebaseerd op verhalen, plots en ideeën die Appie en Simon tijdens hun jarenlange vriendschap met veel plezier ontwikkelden.

Simon de Waal is rechercheur zware misdaad in de Amsterdamse binnenstad en heeft een grote reputatie als script-, scenario- en thrillerschrijver. Met de misdaadroman ‘Pentito’ won hij de Diamanten Kogel 2008. Zijn thrillerdebuut ‘Cop vs Killer’ werd genomineerd voor zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel en is in 2012 verfilmd door Shooting Star Filmproducties in samenwerking met de AVRO.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nieuwe De Waal & Baantje: Een licht in de duisternis
Lees ook:De Waal & Baantjer: Een schot in de roos
Lees ook:De Waal & Baantjer gaan door
Lees ook:Er komt weer een nieuwe Baantjer!
Lees ook:Baantjers rechercheur De Cock Piet Römer overleden

Eén reactie op “De Waal & Baantjer: Een mes in de rug

  1. Marijke

    Ik zou graag iets willen rectificeren: de boekenserie die Appie Baantjer schreef – en waarvan 70 delen verschenen is een ándere serie dat door jullie beschreven in het artikel.
    Na zijn overlijden heeft De Fontein een pauze ingelast en heeft Simon de Waal dit gat opgevuld met een concurrerende serie. Toch gaat de échte De Cock-serie gewoon door. Inmiddels zijn deel 71, 72 en 73 verschenen. (zie ook laatste recensie op jullie blog)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.