Josha Zwaan verovert op eigen tempo harten van lezers

Sommige boeken gaan groot van start en bereiken in no time een enorm lezerspubliek. Andere titels laten in hun eigen tempo hun kwaliteit en potentie zien. ‘Parnassia’ van Josha Zwaan is zo’n boek. Uitgeverij Artemis & Co durft het zelfs te vergelijken met ‘Haar naam was Sarah’.

Josha Zwaan baseerde haar roman op historische feiten: in het Nederland van na de Tweede Wereldoorlog werd het voor ondergedoken joodse kinderen vaak beter geacht bij hun christelijke adoptieouders te blijven dan terug te keren naar hun eigen familie. Als gevolg hiervan is over honderden kinderen jarenlang strijd gevoerd tussen joodse en christelijke organisaties.

Het is 1942 en de vervolging van joden in Nederland wordt steeds grimmiger. De kleine Rivka wordt door haar ouders ondergebracht bij een kinderloze dominee en zijn vrouw in Zeeland, die zich liefdevol over haar ontfermen. Rivka wordt Anneke en voor de buitenwereld zijn haar ouders omgekomen bij het bombardement op Rotterdam. Wanneer na de bevrijding haar vader en haar broertje Simon op de stoep staan om haar op te halen, herkent ze hen niet meer en kiest ze voor een nieuw bestaan als Anneke.

Van de fullprice-editie zijn inmiddels 15.000 exemplaren verkocht. De midprice-editie is net verschenen. Kun je meteen voordelig dit boek kopen waar je zeker van zult gaan genieten.

[isbn]9789047202158[/isbn]

Lees ook:Reis mee met Josha Zwaan op de Willem Ruys
Lees ook:Boek voor jonge kinderen van gescheiden ouders
Lees ook:Mantelzorg door negen broers en zussen
Lees ook:Cees Pols schrijft geschenk Week van het Christelijke Boek
Lees ook:De afwezige vader bestaat niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.