Reis mee met Josha Zwaan op de Willem Ruys

Josha Zwaan debuteerde met ‘Parnassia’. Van dit boek zijn inmiddels 75.000 exemplaren verkocht. Nu is haar nieuwe roman er. Ontdek ‘Zeevonk’.

Nog voor de Tweede Wereldoorlog werd op de beroemde werf De Schelde, in opdracht van de Rotterdamse Lloyd, gestart met het bouwen van het mailschip de Willem Ruys. Het schip voerde tot begin jaren vijftig de lijndienst op Indonesië uit, daarna die naar Australië en Nieuw-Zeeland. Na verkoop aan een Italiaanse reder kreeg het de naam Achille Lauro. Onder deze naam voer het schip verder als luxe cruiseschip. In 1985 werd het gekaapt door leden van de PLO, waarbij een joods-Amerikaanse passagier werd vermoord.

Josha Zwaan neemt de lezer in ‘Zeevonk’ mee in de rijke geschiedenis van de Willem Ruys. Parallel aan die geschiedenis vertelt de roman het verhaal van Freya, die als klein meisje met haar moeder geïnterneerd werd in een van de Japanse kampen. Freya raakt steeds meer betrokken bij de gebeurtenissen op het schip. Langzaam wordt duidelijk waarom Freya niet het grootse en meeslepende leven heeft kunnen leiden waar ze als tiener van droomde.

[isbn]9789047203193[/isbn]

Lees ook:Josha Zwaan verovert op eigen tempo harten van lezers
Lees ook:Verzonnen verhaal Herman Rosenblat nu als roman
Lees ook:Boekenblog leest aangrijpende verhaal van Malala
Lees ook:Willem Duys overleden – tv-presentator en schrijver
Lees ook:ik, Lente – Voert je ademloos mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.