Cees Pols schrijft geschenk Week van het Christelijke Boek

Cees Pols schrijft het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek. Deze week loopt parallel met de Boekenweek en wordt gehouden van 10 tot en met 20 maart 2010. Dat heeft de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) bekendgemaakt.

Het thema van de Week van het Christelijke Boek is ‘Van groen naar grijs – levensloop in christelijke boeken’. Het actieboek wordt gratis verstrekt bij de aankoop van 11,50 euro aan boeken in de deelnemende christelijke boekhandels. Het thema sluit enigszins aan bij dat van de Boekenweek: ‘Jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere’.

Cees Pols werd geboren in 1953, in een orthodox-gereformeerd arbeidersgezin. Hij werkte in een penitentiaire inrichting en daarna als reclasseringswerker. Zo ontstond er een voedingsbodem voor zijn roman ‘Bewaarder gevangen’, waarmee hij in 2003 debuteerde. In 2005 verscheen zijn novelle ‘Witter dan sneeuw’. De Biesbosch inspireerde Pols tot het schrijven van de roman ‘En het werd stil’, die eind 2007 bij uitgeverij Mozaïek verscheen. Het actieboek zal in samenwerking met Mozaïek worden gepubliceerd.

Lees ook:Plagiaatruzie Sonja Bakker en Bea Pols beschreven
Lees ook:BCB initieert Dag van de Christelijke Boekhandel
Lees ook:Rol voor reisliteratuur sinds bestaan van het boek
Lees ook:Boekenweek van start; 80ste keer alweer
Lees ook:Draait Boekenweek puur om geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.