Het Dikke Vrienden Kookboek; voor iedere vriend een menu

Of je vrienden nu alleen groenten eten, onverwachts binnen komen vallen, van heel chique of juist van heel eenvoudig houden, Het Dikke Vrienden Kookboek heeft voor iedere smaakpapil wat wils. Het boek bevat een serie bijzondere diners die zijn onderverdeeld per categorie vriend: van de verwende fijnproever tot diegene die eeuwig aan de lijn is. Omdat chef-kok Ron Arnold wegens ziekte zelf niet meer achter het fornuis kon staan, kookte schrijver Fons Burger al zijn gerechten onder zijn wakend oog, om ze vervolgens op papier te zetten. Het resultaat is een praktisch kookboek met een hoog rock ’n roll gehalte. Een boek dat garant staat voor veel plezier in de keuken, omdat koken voor vrienden sowieso leuker is dan koken voor jezelf.

Geen vriend is hetzelfde en dus valt voor vrienden koken niet in een vaste formule te gieten. In Het Dikke Vrienden Kookboek zijn elf viergangendiners te vinden waarmee iedereen een indrukwekkende maaltijd op tafel kan zetten. Het is een handleiding om je vrienden te verwennen. Fons Burger, een betrekkelijke amateur in de keuken, verwoordt de recepten van chef-kok Ron Arnold met een flinke snuf humor, een dosis zelfkennis en een scheutje rock ‘roll. Door de manier waarop het kookproces (inclusief zelf ondervonden valkuilen) wordt beschreven is de conclusie van het boek ‘iedereen kan koken’, volkomen terecht.

Chef-kok Ron Arnold kookte met zijn backstage cateringbedrijf De Kookvogels voor menig beroemd artiest. Hij tilde backstage catering naar een hoger niveau en kreeg zelfs stagehands en podiumbouwers zover dat ze de frikadellen verruilden voor zijn culinaire maaltijden. Hij wist een volledige crew enthousiast te maken voor een vegetarische maaltijd toen Paul McCartney erop stond dat niemand een beest verorberde tijdens zijn tour. Ron heeft velen geïnspireerd met zijn gerechten, zijn ‘losse pols’ methode en zijn voorliefde voor drank en room.

Broodnodige samenwerking
Op 19 oktober jongstleden is Chef-kok Ron Arnold overleden aan de slopende, ongeneeslijke ziekte ALS. Sinds drie jaar was Ron al niet meer in staat om te koken omdat hij zijn handen door de ziekte niet meer kon gebruiken. Maar in zijn hoofd ontstonden nog steeds de mooiste recepten, waardig om op papier te worden gezet. Romanschrijver Fons Burger, die al twintig jaar bevriend was met Ron, heeft het op zich genomen om zijn recepten op te schrijven. Omdat de ‘Arnoldiaanse’ methode van koken niet verloren mag gaan. Het resultaat is een kookboek met mooie recepten die zo opgeschreven zijn dat zelfs de minst geoefende keukenprins(es) nog een indrukwekkend menu op tafel weet te krijgen.

Schrijvers en uitgeverij Dif Books ondersteunen met deze publicatie de stichting ALS Nederland.

[isbn]9789490077167[/isbn]

Lees ook:Supermodel Kate Moss komt met kookboek
Lees ook:Aan de keukentafel van Sandra Ysbrandy
Lees ook:Bewaar je kookverhaal met Belmondo.nl
Lees ook:Angry Birds-Bad Piggies’s eierrecepten
Lees ook:De winterse keuken van Robert Kranenborg

Eén reactie op “Het Dikke Vrienden Kookboek; voor iedere vriend een menu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.