Stress bij honden: succesvolle Duitse boek in Nederlands

Het boek ‘Stress bij honden’ van Martina Nagel en Clarissa von Reinhardt is door Marleen Schmets in samenwerking met het Maastrichtse vertaalbureau DUO vertaald. Daarbij heeft Marleen Schmets de bewerking van het boek voor haar rekening genomen.

Stress is volgens de auteurs een tot dusver veel te weinig besproken onderwerp, zeker wanneer het de trouwste vriend en begeleider van de mens betreft. Net als mensen kunnen ook honden door overbelasting gestrest raken. Dit boek informeert over oorzaken en gevolgen van stress en legt uit welke symptomen de lezer bij zijn of haar gestreste hond kan observeren.

Uiteraard vertellen de auteurs ook hoe de eigenaar van een gestreste hond de trouwe viervoeter kan helpen zijn innerlijk evenwicht weer te vinden. ‘Stress bij honden’ geeft de lezer kennis om het leven van de trouwe viervoeter beter te kunnen afstemmen op zijn behoeftes. Bijvoorbeeld over nieuwe onderzoeken die door de auteurs praktisch en duidelijk worden beschreven. Problemen kunnen daardoor voorkomen of hanteerbaar worden. Stress bij honden biedt nieuwe en waardevolle inzichten waarmee de lezer zijn of haar hond weer een ontspannen leven in balans kan geven.

Die balans is voor redacteur Marleen Schmets van groot belang. Met haar hondenschool Natural Dog Life, die zij sinds 1997 runt en heeft getransformeerd tot een holistische praktijk voor natuurlijk herstel en balans tussen mens en hond, werkt zij aan evenwicht. Evenwicht bij de honden zelf, door hen te helpen hun van nature aanwezige psychische evenwicht terug te vinden. En evenwicht in een begripvollere verstandhouding en diepere verbinding tussen mens en hond, waar zij vanuit haar passie, kennis en brede ervaring naartoe werkt.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Hoe word je een betere vriend van je hond?
Lees ook:De beste boeken voor dierendag
Lees ook:Doe-boek tussen dip en droom; durf te voelen
Lees ook:Allerlaatste inspecteur Wexford van Ruth Rendell
Lees ook:Marleen Janssen: Op een ochtend loopt vader gewoon de deur uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.