De beste boeken voor dierendag

‘Het geheim van de kat’ en ‘Dit is de hond’ zijn dé boeken om je huisdier beter te leren begrijpen, en te verzorgen. Wat ons betreft dus de beste boeken voor dierendag.

Het geheim van de kat
Hoe is de kat gedomesticeerd? Waarom zoeken ze juist gezelschap van mensen die niets van hen moeten hebben? Houdt de kat wel van je? Is spinnen echt een teken van welbevinden? Hoe leert een kat en waarom is hij zo moeilijk te trainen. Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in het nieuwste boek van John Bradshaw.

Dit is de hond
Een eeuw geleden nog moesten de meeste honden werken voor de kost en werden ze gefokt op gezondheid, kracht en aanhankelijkheid. Tegenwoordig wordt er door fokkers meer gelet op uiterlijke kenmerken dan op gezondheid of geschiktheid als huisdier. Bradshaw maakt duidelijk dat honden absoluut geen gedomesticeerde wolven zijn die willen domineren, maar unieke dieren met een uiterst sociaal gedrag.

Over de auteur
John Bradshaw is directeur van het Anthrozoology Institutie aan de University of Bristol. Hij bestudeert de interactie tussen mens en dier en schreef verschillende boeken over dit onderwerp.

Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Hoe word je een betere vriend van je hond?
Lees ook:Stress bij honden: succesvolle Duitse boek in Nederlands
Lees ook:Allerlaatste inspecteur Wexford van Ruth Rendell
Lees ook:Blindengeleidehonden beschreven
Lees ook:Adjiedj Bakas kijkt in toekomst gezondheidszorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.