Allerlaatste inspecteur Wexford van Ruth Rendell

Ruth Rendell kruipt voor de laatste keer in de huid van haar wereldberoemde personage inspecteur Wexford. De charmante Britse politieman heeft een enorme schare fans, mede dankzij de gelijknamige televisieserie die werd uitgezonden door de kor. ‘Slapende honden’ is een prachtige afsluiting van een tijdperk.

Rendell weet wederom psychologische diepgang, mooi taalgebruik en overtuigende personages te combineren met een knappe plot.

Iedereen heeft wel iets weggestopt in een doosje van zijn ziel…

Ook inspecteur Wexford. In dit allerlaatste deel komt de eerste zaak van Wexford terug: een aantal onopgeloste moorden die wat Wexford betreft allemaal naar Eric Targo wijzen, maar waarvoor nooit bewijs werd gevonden. Deze Targo, altijd met een hond in de buurt, heeft de inspecteur jarenlang gestalkt, alsof hij hem iets duidelijk wilde maken.

Nu duikt de psychopaat opeens weer op. Is het toeval of niet? Zal Wexford eindelijk de oude zaken kunnen oplossen terwijl hij ook aan een nieuwe moordzaak en de verdwijning van een meisje werkt? En zijn de verbanden die hij tussen de nieuwe en de oude zaken ziet terecht, of wíl hij de overeenkomsten zien? Soms kun je slapende honden beter niet wakker maken.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nieuwe thriller koningin van de misdaad
Lees ook:Ruth Rendell schrijft vijftig jaar; nieuwe Wexford-titel
Lees ook:Hoe goed ken jij je buren?
Lees ook:Hoe word je een betere vriend van je hond?
Lees ook:Stress bij honden: succesvolle Duitse boek in Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.