Hoe word je een betere vriend van je hond?

Een eeuw geleden nog moesten de meeste honden werken voor de kost en werden ze gefokt op gezondheid, kracht en aanhankelijkheid. Tegenwoordig wordt er door fokkers meer gelet op uiterlijke kenmerken dan op gezondheid of geschiktheid als huisdier. Bovendien behandelen we honden te vaak als wolven of als harige mensjes.

In ‘Dit is de hond’ ontmaskert John Bradshaw, expert op het gebied van hondengedrag en hondenwelzijn, een groot aantal populaire ideeën over de aard van de hond, zoals de gedachte dat honden willen domineren. Bradshaw maakt duidelijk dat honden absoluut geen gedomesticeerde wolven zijn die willen domineren, maar unieke dieren met een uiterst sociaal gedrag, die het vermogen hebben om harmonisch samen te leven met andere soorten, in het bijzonder de mens. Bradshaw geeft ook belangrijke informatie over de anatomische en psychologische eigenschappen van de hond, aan de hand waarvan je het welzijn van je hond kunt verbeteren.

Over de auteur
John Bradshaw is directeur van de Anthrozoology Institute aan de University of Bristol. Eenzelfde instituut richtte hij op aan de University of Southampton. Al meer dan 20 jaar doet hij onderzoek naar de hond.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De beste boeken voor dierendag
Lees ook:Stress bij honden: succesvolle Duitse boek in Nederlands
Lees ook:Baking your way to happiness
Lees ook:Het grote filosofieboek
Lees ook:Blindengeleidehonden beschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.