Voel je goed met nieuwe Atkins-dieet

Na de Atkins dieethype in de jaren ́90 is het populaire Amerikaanse dieet weer helemaal terug van weggeweest. Met het boek ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet’ ziet het ernaar uit dat Atkins opnieuw een wereldwijde hit gaat creëren. Het boek geeft een update van de oude Atkins-methode en staat boordenvol nieuwe recepten en bovendien is het dieet nu effectiever en gemakkelijker vol te houden. Elk recept is snel te bereiden, bevat gezonde ingrediënten, spreekt de vetreserves van het lichaam snel aan en niet onbelangrijk, de recepten zijn bovendien ook nog erg smakelijk!

Dokter Atkins staat nog steeds bekend als een van de bekendste dieetgoeroes ter wereld. Met de introductie van zijn low-carb concept veroorzaakte hij een enorme dieet rage en verkocht hij wereldwijd miljoenen boeken. Tot op de dag van vandaag heeft Atkins een trouwe schare volgelingen. De in voedingsleer gespecialiseerde artsen Eric Westman, Stephen Phinney en Jef Volek hebben namelijk het welbekende Atkins-dieet volledig on der de loep genomen en met een nieuw Atkins-sausje overgoten. Deze wetenschappers en schrijvers van het boek verdiepten zich in meer dan vijftig fundamentele en toegepaste studies die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd. Daarnaast werd onderzoek gedaan naar de veiligheid en doeltreffendheid van het Atkins-dieet. Zij gebruikten deze studies om de Atkins way of life te optimaliseren.

In ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet’ wordt duidelijk gemaakt dat Atkins niet gaat over het eten van alleen vlees, vet en eiwitten maar veel meer over het aanmeten van een gezonde koolhydraatarme levensstijl. Het gaat over de hoeveelheid koolhydraten die je kunt verdragen en over het maken van de juiste keuzes tussen de verschillende ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten, eiwitten en vetrijk voedsel. Het doel van het Atkins-dieet is om mensen bewust te maken van een gezonde levenswijze. Het nieuwe Atkins boek ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet’ onderstreept nog maar eens dat het gaat om een goede balans. En het niet het dieet dat te mooi is om waar te zijn waarbij je alles mag eten behalve koolhydraten.

Dr. Atkins
Dr. Robert C. Atkins (1931-2003) was een Amerikaanse cardioloog en één van de beroemdste en succesvolste voedingsexperts van de afgelopen veertig jaar. Met zijn eigen ‘Atkins-dieet’ wilde Robert Atkins mensen met overgewicht en diabetes behandelen. Dit dieet stond lijnrecht tegenover de -ook nu nog- gangbare diëten. Atkins schreef 13 boeken, waaronder de Nieuwe dieetrevolutie, die bijna zes jaar lang in de top-10 van de bestsellerslijst van The New York Times heeft gestaan. Er zijn wereldwijd meer dan 14 miljoen exemplaren van verkocht en het boek is daarmee een van de top-50 bestsellers aller tijden.

[isbn]9789032511944[/isbn]

Lees ook:Dokter Frank krijgt kritiek van Voedingscentrum
Lees ook:Dukan dieet stijgt in populairteit
Lees ook:Michel Montignac overleden
Lees ook:Wake-up call South Beach Dieet Arthur Agatston
Lees ook:Oliebollen gezonder dan eierkoeken volgens Dr. Frank

Eén reactie op “Voel je goed met nieuwe Atkins-dieet

  1. Annick Veenhof

    Ik merk dat Atkins steeds populairder wordt dankzij het boek. Ik ben nu net begonnen met de 1e fase, en het is redelijk goed vol te houden. Beter dan andere dieeten.

    Er waren al een aantal mensen die ik kenden die de recepten uit Amerikaanse bronnen haalden. Nu is er eindelijk een hele handleiding in NL.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.