Dukan dieet stijgt in populairteit

Volgens Google Insights for Search is er eind 2010 en begin 2011 bijzonder veel interesse voor het Dukan dieet. Vergeleken met een aantal populaire diëten is het zelfs het snelst in populariteit stijgende dieet van dit moment.

Het zoekvolume van Dukan op Google is inmiddels vergelijkbaar met dat van Sonja Bakker in haar hoogtijdagen (2006-2007). Hierdoor is het aannemelijk dat Dukan dit jaar definitief doorbreekt in Nederland.

Afvallen: hot topic
Gewichtsverlies is een hot topic rond aan het begin van het nieuwe jaar. Talloze mensen nemen zich weer voor in het nieuwe jaar flink te gaan lijnen. Dit jaar staat afvallen zelfs op nummer 1 in de top 3 van goede voornemens, voor minder stressen en meer sporten/bewegen (bron: economisch bureau ING). Het is echter niet gemakkelijk goede voornemens vol te houden; meer dan 50% van de mensen valt na een half jaar terug in oude gewoontes.

In Frankrijk weet men het al en inmiddels wordt het wereldwijd en ook in Nederland steeds duidelijker: het Dukan dieet (ontwikkeld door dr. Pierre Dukan) is een beproefd recept voor succesvol afvallen. Het slagingspercentage bij dit dieet is hoog en het streefgewicht is gemakkelijk te behouden. Daarbij komt dat het een eenvoudig en motiverend dieet is waarbij je geen honger hoeft te lijden. Lekker eten staat zelfs voorop. Het onlangs uitgekomen ‘Het Dukan Dieet Receptenboek’ staat vol heerlijkheden en werd samengesteld met twee Franse chef-koks die het dieet hebben gevolgd.

Celebs smullen van Dukan
Jennifer Lopez verloor haar zwangerschapskilo’s met het Dukan dieet en Gossip-girl Jessica Szohr volgt het dieet met succes. Ook Kelly Osbourne heeft haar voedingspatroon met hulp van het Dukan dieet volledig veranderd. Afgelopen maand maakten de Engelse tabloids bekend dat Kate Middleton én haar moeder het Dukan dieet volgen om in de perfecte ‘wedding form’ te komen.

Bestel direct bij Bruna

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Voel je goed met nieuwe Atkins-dieet
Lees ook:Dokter Frank helpt Afvallers SBS6
Lees ook:Doe jij ook mee aan de 5:2 revolutie?
Lees ook:Dr. Frank-dieet regelrechte bestseller
Lees ook:Frans Bauer valt af met boek ‘De Afvallers XXL’ van Yneke Vocking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.