De Buitenspelers en A.W. Bruna slaan handen ineen

Met ingang van 1 mei 2011 gaat A.W. Bruna Uitgevers de verkoop en marketing van de titels van De Buitenspelers verzorgen. De Buitenspelers werd tien jaar geleden opgericht door Matty Verkamman, voormalig sportjournalist van Trouw. Hij verkocht in 2009 zijn aandelen aan Voetbal International B.V., maar is nog steeds aan de uitgeverij verbonden als creatief directeur. Het fonds van De Buitenspelers bestaat voornamelijk uit voetbaltitels, waarvan sommige in luxe, royaal geïllustreerde uitvoering.

Dick Holstein, directeur van De Buitenspelers: “Ik ben buitengewoon verheugd dat zo’n sterke partij als A.W. Bruna Uitgevers de marketing en verkoop voor haar rekening neemt. De specialisten van Bruna beschikken over de expertise en contacten om een kleine uitgeverij als De Buitenspelers bij de boekhandel beter onder de aandacht te brengen dan dat wij dat zelf kunnen. Door de samenwerking met A.W. Bruna ontstaat met name op het gebied van voetbalboeken een zeer sterke combinatie omdat we dan ook nog eens alle kanalen van Voetbal International, waartoe De Buitenspelers behoort, voor promotie kunnen inzetten.”

Joop Boezeman, algemeen directeur van A.W. Bruna Uitgevers: “De titels die door De Buitenspelers zijn en zullen worden uitgegeven sluiten naadloos aan bij de door ons opgezette fondslijnen binnen ons biografieën fonds VIP. Hoge inhoudelijke kwaliteit, fantastisch uitgegeven en zeer veel publiciteits-en verkoopwaarde. Onze verkoop- en marketingmensen zullen alle betrokkenen aan boekhandels- en pers zijde de komende weken op de hoogte stellen van onze gezamenlijke plannen. Voor de boekhandel, de pers, De Buitenspelers, Voetbal International en A.W. Bruna, een win-win-situatie.”

Lees ook:Hans Gelauff vertrekt bij Bruna
Lees ook:Joop Boezeman stopt als algemeen directeur
Lees ook:Nu ook Engelstalige boeken bij Bruna.nl te bestellen
Lees ook:Franchiseformule Bruna stapt in verkoop eBooks
Lees ook:Crimezone.nl in handen van A.W. Bruna Uitgevers

Eén reactie op “De Buitenspelers en A.W. Bruna slaan handen ineen

  1. Incassobureau

    Zeer interessant artikel voor mijn Bruna presentatie. Bedankt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.