Joop Boezeman stopt als algemeen directeur

Joop Boezeman treedt terug als algemeen directeur De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers. “Met het najaar 2013 en het nieuwe jaar 2014 in zicht, de tijd waarin veel samenwerkingen ontstaan en plannen voor de toekomst worden gesmeed, leek mij dit het meest logische moment om terug te treden en de leiding in alle vertrouwen over te dragen.”

Met ingang van 14 oktober 2013 neemt Paulien Loerts zijn taak over en zal dan, naast haar functie als directeur van Singel Uitgevers in Amsterdam, ook als directeur ad interim verantwoordelijk zijn voor de uitgeefactiviteiten van De Arbeiderspers | A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Joop Boezeman (66) kan bogen op een lange staat van dienst in de boekenwereld. Hij begon zijn carrière als boekhandelaar in diverse functies, werd daarna uitgever bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en commercieel verantwoordelijk voor de Veen groep, werkte daarna negen jaar als hoofd boekenprogramma bij ECI/Bertelsmann, alvorens hij als directeur media de overstap maakte naar Intres. De afgelopen twaalfenhalf jaar leidde hij als algemeen directeur A.W. Bruna Uitgevers, vanaf 2012 samengevoegd met uitgeverij De Arbeiderspers. Boezeman zal zijn expertise tot april 2014 blijven inzetten voor WPG Uitgevers.

Algemeen directeur Koen Clement van WPG Uitgevers: “Joop Boezeman is van onschatbare waarde geweest voor het inhoudelijke en commerciële succes van A.W. Bruna en een succesvolle krachtenbundeling met De Arbeiderspers. Daar ben ik hem zeer erkentelijk voor.”

Lees ook:Peter Brouwer benoemd tot algemeen directeur Bruna
Lees ook:De Buitenspelers en A.W. Bruna slaan handen ineen
Lees ook:Uitgevers zoeken nieuwe Stieg Larsson
Lees ook:Bastiaan Ragas tekent voor tweede boek
Lees ook:A.W. Bruna Uitgevers beleeft beste boekenjaar ooit: Hoezo crisis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.