Franchiseformule Bruna stapt in verkoop eBooks

Bruna start met de verkoop van eBooks op zijn site Bruna.nl. Maar liefst 3285 titels zijn te downloaden op de site. Tegen aantrekkelijke prijzen want eBooks zijn goedkoper dan papieren boeken. Op Bruna.nl staan alle Nederlandse titels eBooks die nu beschikbaar zijn. Gelijktijdig met de verkoop van eBooks begint de verkoop van eReaders. Het formaat van de eBooks die Bruna aanbiedt is ePub.

Directeur Hans Gelauff: “Bruna gelooft heilig in eBooks en eReaders. Niet als vervanger van gewone, papieren boeken maar ter aanvulling daarop. Vergelijk deze trend op het gebied van digitale boeken met de discman: het apparaat waarmee je ineens op veel meer plaatsen dan alleen thuis je muziek kon beluisteren. Geweldig toch dat je nu je literatuur of bijvoorbeeld je studieboeken in één apparaat hebt. Bruna ziet het ook als een versterking van haar propositie: alle boeken koop je bij Bruna, dus ook eBooks.”

De eReader is te bekijken in een groot aantal Bruna winkels en kan bij bestellen via Bruna.nl ook in de winkel worden opgehaald. Bruna heeft als service dat de producten die online worden besteld geretourneerd kunnen worden in de winkel. De franchisenemers steunen het initiatief van het Bruna kantoor om de digitale producten aan te bieden aan de consument via Bruna.nl. Ze zijn blij dat Bruna bij dit soort ontwikkelingen in de voorhoede zit.

(Bron: Persbericht Bruna)

Lees ook:Nu ook Engelstalige boeken bij Bruna.nl te bestellen
Lees ook:eBoekhuis start met eBooks
Lees ook:Nederlandse lezer verkiest geprint boek boven ebook
Lees ook:Kobo Glo als beste getest door de Consumentenbond
Lees ook:Ebook lezers lezen meer, print geniet de voorkeur

Eén reactie op “Franchiseformule Bruna stapt in verkoop eBooks

  1. Bastiaan

    Geweldig dat de Bruna nu ook mmedoet.Ik heb zelf een BeBook en mijn vrouw een BeBook mini. Een e-reader is in veel situaties een uitkomst. Wij nemen onze erader mee tijdens bijvoorbeeld reizen (de Mini past in een colbertzak)en vakantie. Een BeBook scheelt enorm veel ruimte, batterij gaat erg lang mee en geeft dus veel gemak en plezier met als toevoeging dat een e-ink scherm net zoveel rust geeft als een papieren bladzijde. Wel ben ik van mening dat een papieren boek altijd zal blijven bestaan maar dan naast een BeBook. Samen bedienen zij de consument beter en sneller (bijvoorbeeld je krantje downloaden en lezen). Een goede ontwikkeling dus, die nog wel een beetje in de kinderschoenen staat maar perfect werkt (eigen ervaring). Boeken kun je overal downloaden en het millieu wordt zo ontzien. Of het met ebooks hetzelfde gaat als met muziek vraag ik mij af en zal de toekomst uitwijzen, downloaden van boeken gaat in ieder geval wel steeds makkelijker.
    Ik snap alle commotie wel maar dit is ongegrond en hoort bij de startfase van de e-reader. Neem wel een ereader die het in Europa doet en die je vrijheid geeft (geen Kindle of Alex)
    Mijn vrouw en ik genieten in ieder geval vaak van onze BeBook en kunnen dat iedereen aanraden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.