Depot van Gevonden Gedichten op Canvas site

Sommige mensen schrijven gedichten – met bloed, zweet, en tranen. Andere mensen vinden gedichten – op google, in de krant, en op straat. In de aanloop naar Gedichtendag heeft Canvas.be vandaag het Depot van Gevonden Gedichten geopend. Daarin worden de gevonden gedichten van iedereen die dat wil, bewaard, gekoesterd én aan de wereld getoond. En je kan er nog een mooie prijs mee winnen ook.

Poëzie is overal. Je ogen openhouden is de boodschap. Denk aan wat Picasso zei : “Je ne cherche pas, je trouve”. We zijn dichter dan we denken. Hoeveel dichter, dat lees je hieronder.

In eerste instantie verzamelt het Depot googlegedichten, stiftgedichten en fotogedichten.

  • Googlegedichten zijn gedichten die Google genereert op basis van begrippen die je ingeeft in de zoekmachine. Dat levert soms verrassend poëtische resultaten op.
  • Stiftgedichten zijn gedichten die je maakt door passages uit een gedrukte te tekst te schrappen met een stift, zodat je een poëtisch tekstpatchwerk overhoudt.
  • Fotogedichten zijn straattaferelen waar een beeld samen met letters, een opschrift of een andere tekst een poëtisch gevoel oproepen.

Meer over de manier om dat soort gedichten te vinden, lees je hier : www.canvas.be/hoevindikeengedicht

Hoe stop je het gedicht in het Depot van Gevonden Gedichten?
Je gevonden gedichten in het Depot stoppen, doe je zo: www.canvas.be/mijngevondengedicht. Het wordt dan tentoongesteld in het Depot van Gevonden Gedichten. Het Depot is vanaf vandaag is voor iedereen toegankelijk. Ondertussen is ook de hashtag #gevondengedicht gelanceerd op Instagram en twitter. De magazijnier van het Depot schuimt regelmatig de sociale media af, op zoek naar die hashtag. Leuke vondsten worden mee opgenomen in het Depot.

Cadeau van het Depot
Een volstrekt partijdige jury bestaande uit canvas.be-redactieleden-met-drie-glazen-wijn-op kiest op 29 februari de sprankelendste inzending en beloont die met een prachtig fototoestel.

Lees ook:Google zoekt schrijvers via 7 miljoen dollar aan advertenties
Lees ook:TV-tip voor vanavond: documentaire over Hugo Claus
Lees ook:Ben jij al een echte Google-kenner
Lees ook:Gedichtendag – reëel en virtueel
Lees ook:Gerrit Komrij schrijft Groot Dictee 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.