Ben jij al een echte Google-kenner

Google is allang niet meer alleen die handige zoekmachine op internet. Google levert vandaag de dag ook diverse producten en diensten die vrijwel niets met zoeken op internet te maken hebben. Auteur Michael Miller vertelt ons daar in de Googlepedia serie meer over.

Zo is het eerste deel ‘Googlepedia – maak je website vindbaar’ echt een handig boekje. Of het nu om een persoonlijke website gaat of om die van je bedrijf, het is natuurlijk belangrijk dat hij zichtbaar is in de zoekresultaten van Google. Alleen dan kunnen mensen die naar jou of je site zoeken, je ook daadwerkelijk vinden. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je wel en niet moet doen om de ranking bij Google te verbeteren. Daarnaast worden ook diverse hulpmiddelen aangeboden. Handig dus!

In het tweede deel ‘Googlepedia – online werken met Google toepassingen’ dat onlangs is verschenen legt de auteur uit hoe Google kan worden gebruikt om alledaagse computerwerkzaamheden te vergemakkelijken. Denk daarbij aan het zoeken naar documenten op de vaste schijf met behulp van Google Desktop, het installeren van de Google Toolbar in de webbrowser, het maken van een persoonlijke Google-startpagina, het werken met Google Agenda, foto’s bewerken met Picasa en het gebruiken van de kantoortoepassingen Documenten en Spreadsheets. Dit boekje is voor de Google-nitwit erg handig. Als je je weg op het net al goed kent, kom je weinig verrassingen tegen. Dan is het boek puur een naslagwerk voor als je even niet meer weet hoe een toepassing ook alweer werkte.

Bij dit boek hoort ook een website: www.awbruna.nl/googlepedia. Hier vind je mogelijke updates van en toevoegingen bij het boek en de url’s en HTML-codes uit het boek.

Lees ook:Websites maken met WordPress voor senioren
Lees ook:Senioren kunnen snel aan de slag met de iPad
Lees ook:Leer wat je kunt doen om hoog te scoren in Google
Lees ook:Websites maken met WordPress eenvoudig met basisgids
Lees ook:Google zoekt schrijvers via 7 miljoen dollar aan advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.