Mailen met Anouk Kemper

Anouk Kemper debuteerde dit jaar met ‘De Almeerse Rioolmoorden’. Een droom die uitkomt, zo vertelt ze aan Boeken.blog.nl.

“Al sinds ik kán schrijven, dus vanaf groep 3, wil ik een boek schrijven. Ik was dan ook altijd bezig met verhalen schrijven. Mijn ouders hebben een hele doos vol oude schriftjes.”

Kun je kort vertellen waar ‘De Almeerse rioolmoorden’ over gaat?
“Het gaat over Hans Mulder en zijn geadopteerde dochter Lilly. Langzaam ontdekt Hans dat zijn dochter niet zo leuk en onschuldig is als ze lijkt. Hij blikt vanuit z’n coma terug op zijn leven, maar vooral op dat van Lilly. Het ene hoofdstuk is vanuit zijn perspectief geschreven, het andere vanuit Lilly. Zo wisselt het elkaar af. Lilly heeft iets met de Almeerse rioolmoorden te maken. Hans weet dat. Maar het boek is niet zo zeer een detective, het is eerder een kat- en muisspel tussen vader en dochter.”

En waarom moeten we het boek lezen?
“Het is gewoon een leuk verhaal, zonder moeilijk gedoe over de ‘tijdgeest’ of ‘mijn generatie’. Het is vooral grappig, terwijl je ook graag wilt weten hoe het nou precies zit met Hans en Lilly. ”

Wat kunnen we nog meer van je verwachten?
“Voorlopig werk ik voornamelijk als journalist voor onder andere Folia Magazine en de Volkskrant. Ik heb al wel een goed idee voor een nieuw boek, maar daar ben ik nu alleen in mijn hoofd mee bezig. Het echte schrijven komt over een tijdje wel.”

[isbn]9789048811427[/isbn]

Lees ook:Schrijver Knister aanwezig bij première Heksje Lilly
Lees ook:Gabriel García Márquez werkt aan nieuwe roman
Lees ook:Mailen met… Annemarie de Gee over Kamermensen
Lees ook:Mailen met… Marion Bloem over Een meisje van honderd
Lees ook:‘Bloedbonje’ tussen Rachel Hazes en ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.