Gabriel García Márquez werkt aan nieuwe roman

De Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez heeft de pen weer ter hand genomen en is momenteel bezig aan een nieuwe roman. Dat heuglijke literaire nieuws bevestigde een goede vriend van de Nobelprijswinnaar. Het volgende boek van de 82-jarige schrijver zou een liefdesverhaal zijn.

“Hij heeft het alleen moeilijk om een versie te vinden waar hij blij mee is”, aldus vriend en schrijver Plinio Apuleyo Mendoza. “Momenteel heeft hij vier versies en is hij bezig om uit elk van hen het beste te distilleren.”

Twee jaar geleden zei García Márquez dat hij gestopt was met schrijven. “Ik ben gestopt… 2005 was het eerste jaar in mijn leven waarin ik geen enkele regel heb geschreven.” De schrijver gaf wel toe dat dat eerder te maken had met een gebrek aan enthousiasme dan een gebrek aan inspiratie. “Ik zou makkelijk een nieuwe roman kunnen schrijven, maar de mensen zouden merken dat mijn hart er niet in ligt”, legde hij uit.

Bij de uitgeverij van de schrijver van ‘Honderd jaar eenzaamheid’ en ‘Liefde in tijden van cholera’ is nog niets bekend over een mogelijke releasedatum van het boek. De laatste roman van García Márquez, ‘Herinnering aan mijn droeve hoeren’, kwam in 2004 op de markt.

Lees ook:Mailen met… Catharina de Haas over Vriendschap
Lees ook:En toen was het stil @boekenblog
Lees ook:Verkoop Sonja Bakker-boeken in 2008 met 80% gedaald
Lees ook:Mailen met… Arthur Umbgrove over ‘Hotel Sofia’
Lees ook:Werkt verfilming Márquez kinderprostitutie en pedofilie in de hand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.