Ton van Reen Blijvend Vers

Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de bekende Limburgse schrijver Ton van Reen worden in Centre Céramique 2 feestelijke activiteiten georganiseerd. Op zondag 4 september vindt de boekpresentatie plaats van zijn verzamelde gedichten en de opening van een jubileumtentoonstelling op de 2e etage.

Om 14.30 uur begint de viering met de presentatie van ‘Blijvend vers’ met zijn verzamelde gedichten. Vrienden van Ton van Reen nemen het programma voor hun rekening. Zo zal de jonge dichter Daan Doesborgh uit Venlo voordragen uit eigen werk, terwijl Leo Herberghs uit Heerlen de oudere garde vertegenwoordigt. De muzikale omlijsting is in handen van de Limburgse muzikanten Ivo Rosbeek en Paul van Loo, die gedichten van Ton ten gehore brengen. De middag begint met een interview met de schrijver door gastheer Chrétien Breukers van de uitgeverij De Contrabas.

Om 15.30 volgt de opening van de tentoonstelling ‘Blijvend vers’ over het leven en werk van de markante en bevlogen schrijver. Met een overzicht van 1e drukken, illustraties en posters toont de expo een beeld van 50 jaar schrijverschap. Ton van Reen schrijft romans, reisverhalen en kinder- en jeugdboeken. Daarnaast publiceert hij regelmatig over Afrika, waar hij regelmatig verblijft. Hij is de oprichter van de Stichting Lalibela in Ethiopië, die vooral gehandicapte kinderen en dakloze ouderen helpt.

Na afloop is er vanzelfsprekend de mogelijkheid om ‘Blijvend vers’ te kopen en te laten signeren.

Zondag 4 september | 14.30-16.00 uur
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | Maastricht
De toegang is gratis

Lees ook:Pret met boeken!
Lees ook:Poëzieparcours in Maastricht
Lees ook:Stieg Larsson, de vertaling van een hype – 20 juni
Lees ook:eBooks, is dat nu iets voor mij?
Lees ook:Maarten van der Weijden, Willeke van Ammelrooy en Paul Jambers op Manuscripta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.