Luisterboek populairst in vakanties

Luisterboeken worden al jaren steeds populairder. De cijfers van de grootste spelers geven over het afgelopen jaar een groei weer van ongeveer 20%. Vooral vakantieperiodes staan garant voor een flinke piek blijkt uit cijfers van GfK Retail & Technology.

Op menige lange rit worden gesproken boeken verslonden. Maar niet alleen tijdens de reis, ook op de bestemming zelf blijkt het luisteren naar een boek geliefd. Doordat veel mensen een smartphone of een mp3 speler hebben, wordt het je laten voorlezen steeds gemakkelijker en populairder. Ook de Parade speelt hierop in. Vanaf vrijdag 5 augustus staan daar weer de Luisterbomen, waar je kunt wegdromen bij het beste wat het luisterboek te bieden heeft.

De Luisterbomen beleefden hun première op de Parade in Den Haag en waren daar een groot succes. Veel bezoekers van het theaterfestival maakten enthousiast van de gelegenheid gebruik om zich te laten voorlezen. De Luisterboom is een ontwerp van

Piet Hein Eek, ruim viereneenhalf meter hoog en biedt plaats aan acht mensen tegelijk. Door de unieke techniek lijkt het net alsof je naast de verteller zit. In totaal staan er drie Luisterbomen op de Parade. Er is een gedichtenboom met de beste gedichten van Nico Dijkshoorn, een columnboom met de leukste vakantieverhalen van onder anderen Aaf Brandt Corstius en Herman Koch, en een speciale Luisterboom voor kinderen, waar je kunt luisteren naar Ziezo-tjes voorgelezen door Annie M. G. Schmidt. De bomen zijn doorlopend én gratis te bezoeken.

De Luisterbomen blijven tot en met 21 augustus op de Parade in Amsterdam. Daarna staan ze van 3 t/m 5 september op Manuscripta, het boekenfestival op het Westergasterrein in Amsterdam.

Lees ook:Gerda Havertong, Ruben Nicolai en Merel Westrik lezen voor
Lees ook:Voorlezen steeds belangrijker op kinderdagverblijf
Lees ook:Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd Jaar van het Voorlezen
Lees ook:2013 Jaar van het Voorlezen; volop leuks op agenda
Lees ook:Grote Boeken Quiz ‘Pulp & Fictie’ weer op de Parade Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.