Grote Boeken Quiz ‘Pulp & Fictie’ weer op de Parade Amsterdam

De Grote Boeken Quiz Pulp & Fictie is dit jaar weer te zien op de Parade in Amsterdam. Met afwisselend Frank Lammers en Peter Heerschop als quizmaster, Paul de Munnik en Viggo Waas als zanger van het grote Pulp & Fictie-lied, onder begeleiding van Wouter Planteijdt, de Beste Gitarist van Nederland. Diverse bekende schrijvers nemen het tegen elkaar op.

Na 15 augustus zal het Nederlandse literaire landschap er nooit meer uitzien als voorheen. In de dagen daarvoor zullen er op de Parade nieuwe verbonden worden gesmeed, oude rekeningen worden vereffend en langdurige vriendschappen op scherp komen te staan. Zullen na deze quiz Gerbrand Bakker en Jan van Mersbergen nog gebroederlijk erop uit trekken? Zullen Peter en Harmen van Straaten de familiebanden verbreken? Liggen Marion Bloem en Ivan Wolffers straks nog lang en gelukkig in hetzelfde bed? En willen oude vrienden Jan Siebelink en Lilian Blom elkaar ná 15 augustus nog wel kennen?

De strijdlust is inmiddels voelbaar: ‘Ik wil iedereen wel van tafel vegen’ (Merel Roze), ‘De psychologische oorlogsvoering tussen Maaike en mij woedt in alle hevigheid’ (Ivo Victoria) en ‘Ik wil tegen iedereen strijden die het tegen mij op wil nemen’ (Nelleke Noordervliet).

De volgende namen zijn van kandidaten die het aandurven en zéker meespelen. Schrijvers die zich deze dagen door de encyclopedie worstelen en ‘Literatuur voor Dummies’ een vaste plek in hun tas hebben gegeven: Lilian Blom, Jan Siebelink, Marion Pauw, Arie Storm, Maaike Schutten, Ivo Victoria, Marian Mudder, Ricus van de Coevering, Hanneke Groenteman, Willem Melchior, Martin Brester, Jonathan van het Reve, Marion Bloem, Ivan Wolffers, Harmen van Straaten, Peter van Straaten, Merel Roze, Nelleke Noordervliet, René van Delft, Astrid Harrewijn, Gerbrand Bakker en Jan van Mersbergen.

Welke schrijver leest wie de les? Welke schrijver kan het beste pulp van fictie onderscheiden? Of weet het publiek het beter? ‘Pulp & Fictie’ is een (inter)actieve literaire quiz, waarin de schrijvers kandidaat zijn, maar het publiek om het hardst mee mag doen.

‘Pulp & Fictie’ werd bedacht en ontwikkeld door schrijver en theaterproducent Eva Posthuma de Boer. De quiz wordt dit jaar gebracht in samenwerking met Remco Volkers. Data en tijden: woensdag 12 t/m zaterdag 15 augustus om 19.15 uur, 20.30 uur & 22.00 uur. Zaterdag ook rond 23.00 uur.

Lees ook:Video Feest der Letteren in de Bijenkorf Amsterdam
Lees ook:Kluun over J.Kessels: the novel van P.F. Thomése
Lees ook:Pulp Fiction en Reservoir Dogs in boekvorm
Lees ook:No milk today
Lees ook:Peter van Straaten wint Albert Hahn Prijs

Eén reactie op “Grote Boeken Quiz ‘Pulp & Fictie’ weer op de Parade Amsterdam

  1. Patricia de Ryck

    Dit persberichtje kwam ook nog bij ons binnen:

    Wie weet pulp het beste van goede fictie te onderscheiden? Marian Mudder (A.W. Bruna) of Ricus van Coevering (Van Gennep). De twee romanauteurs vechten het op donderdag 13 augustus 2009 uit in een quiz op De Parade in Amsterdam. Onlangs verscheen Geluksblind, de debuutroman van actrice Marian Mudder, bij A.W. Bruna Uitgevers. Een wrange komedie over de zoektocht naar ware liefde en geluk.
    De Parade – Pulp & Fictie, 13 augustus, 22.00 uur. Presentatie: Remco Volkers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.