Annie M.G. Schmidt-jaar – Annie komt tot leven!

Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt werd geboren op 20 mei. Een heel jaar lang is het daarom feest in de boekhandel, op basisscholen, in bibliotheken en kinderdagverblijven en staan de boeken van Annie M.G. Schmidt extra in de schijnwerpers.

Het feestjaar begint met een nieuwe bundel vol verjaardagsverhalen: ‘Jip en Janneke: Er is er een jarig’, met illustraties van Fiep Westendorp. Tegelijk verschijnt er in januari een eenmalige goedkope paperback-editie van het grote boek van ‘Jip en Janneke’.

Vervolgens staat er elke maand een andere klassieker van Annie M.G. Schmidt in de schijnwerpers: Floddertje, Minoes, Wiplala, Abeltje en ga zo maar door! In mei verschijnt ter gelegenheid van haar geboortedag de voorleesbundel ’100 x Annie’ met prachtige illustraties van Fiep Westendorp, Wim Bijmoer, Philip Hopman en vele anderen.

Iedereen kan deelnemen aan het Annie M.G. Schmidt-jaar: op www.anniemgschmidt.nl is elke maand een nieuwe prijsvraag te vinden. Daar vindt u ook leuke nieuwtjes, kleurplaten, lessuggesties en andere downloads.

Lees ook:Jip en Janneke in een nieuw jasje
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2010 rondom Pluk van de Petteflet
Lees ook:Jip en Janneke musical
Lees ook:Fiep Westendorp in vogelvlucht
Lees ook:Wiplala en Otje verfilmd

2 reacties op “Annie M.G. Schmidt-jaar – Annie komt tot leven!

 1. willy renes

  Ergens heb ik gelezen dat er tractatieboekjes van Annie mg Schmidt zouden verschijnen, maar bij de boekhandel is dat niet bekend.
  Zijn ze er wel?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patricia de Ryck

   Willy, ik heb hier nog niets over gehoord, maar zal een bericht online zetten als ik meer weet.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.