Fiep Westendorp in vogelvlucht

Fiep in vogelvlucht, een overzicht van het werk van Fiep Westendorp met illustraties in kleur, is deze maand verschenen. In dit boek zijn de hoogtepunten uit haar rijke oeuvre opgenomen in originele vorm. Hierin zijn Fieps manier van werken, haar karakteristieke stijl en zorgvuldige tekenhand duidelijker zichtbaar dan in de bekende boeken. De tekeningen nodigen zo uit ze met frisse ogen te bekijken en bewonderen.

Gioia Smid beschrijft hoe Fiep Westendorp zich ontwikkelde van getalenteerde student aan de kunstacademie tot winnares van het Oeuvre-Penseel. In de bijna zestig jaar dat Fiep Westendorp als illustrator werkte, creëerde ze haar eigen Fiep-wereld. Veel van haar illustraties behoren inmiddels tot ons collectieve geheugen, denk aan Pluk van de Petteflet, Pim en Pom en Jip en Janneke, maar andere zijn (ten onrechte) minder bekend.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga zijn Pim & Pom
Lees ook:Jip en Janneke in een nieuw jasje
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-jaar – Annie komt tot leven!
Lees ook:Annie M.G. Schmidt-week 2010 rondom Pluk van de Petteflet
Lees ook:Katten Fiep Westendorp op witte doek; Pim & Pom de film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.