Marleen Janssen: ‘Dus jij denkt dat trollen niet bestaan?’

Foto: Brenda van Leeuwen

Journalist/columnist Marleen Janssen heeft De Neus en wroet in de boekenberg naar de beste titels. Dat levert elke week een superieure leestip op die we op Boekenblog met je mogen delen. Vandaag ‘Stallo’ door Stefan Spjut.

2013 is het jaar van de fantasiefiguren, lijkt het wel. Een paar maanden geleden schreef ik over weerwolven, nu staan trollen in de schijnwerpers. Doodeng boek. Ik zag de hele tijd kleine ‘wezentjes’ in huis wegschieten.

Het verhaal begint in 1978, als een moeder en haar zoontje van zes een paar nachten logeren in het boshuisje van vrienden. Er gebeurt iets vreselijks: het kind wordt ontvoerd. De moeder zegt dat ‘een reusachtige man’ haar kind meenam. Niemand gelooft haar, ze is gek geworden door het drama. Maar het kind is weg en er is geen spoor.

Klik hier om de recensie van Marleen Janssen te lezen.

Tekst: Marleen Janssen/ http://marleensboekvandeweek.nl

Lees ook:Marleen Janssen: Als het ongeluk niet was gebeurd…
Lees ook:Marleen Janssen: Liefde en ergernis tussen moeder en zoon
Lees ook:Verliefd op een vrouw in de jaren dertig
Lees ook:Marleen Janssen: Op een ochtend loopt vader gewoon de deur uit
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Hij prostitueert zich om zijn zus te redden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.