Marleen Janssen: Als het ongeluk niet was gebeurd…

Foto: Brenda van Leeuwen

Journalist/columnist Marleen Janssen heeft De Neus en wroet in de boekenberg naar de beste titels. Dat levert elke week een superieure leestip op die we op Boekenblog met je mogen delen. Vandaag ‘De dag dat de tijd stilstond’ door Rachel Joyce.

Byron (10) weet zéker dat er twee seconden aan de tijd zijn toegevoegd. Precies in die kleine tijdspanne gebeurt het ongeluk: zijn moeder rijdt een kleuter aan. Maar is het echt gebeurd? Het is het begin van een reeks dramatische gebeurtenissen. Alsof het eerste dominosteentje de rest doet omvallen.

Het is een gevoelig kind dat alles lijkt aan te voelen: dat zijn vader wel erg streng is. En dat zijn moeder wel heel vaak kirrend lacht als zijn vader thuis is. Als vader er is, lijkt het huis koud en leeggezogen. ‘Zonder zijn vader voelde het huis weer zacht aan.’ Het verhaal speelt begin jaren zeventig in conservatief Engeland. Steeds dacht ik dat het de jaren vijftig waren: de vader dwingt zijn vrouw rond te rijden in een Jaguar en kokerrokken te dragen.

Klik hier om de recensie van Marleen Janssen te lezen. Doe daarnaast mee aan de actie en wie weet win jij dit boek.

Tekst: Marleen Janssen/ http://marleensboekvandeweek.nl

Lees ook:Marleen Janssen: Op een ochtend loopt vader gewoon de deur uit
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Dus jij denkt dat trollen niet bestaan?’
Lees ook:Marleen Janssen: Liefde en ergernis tussen moeder en zoon
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Is het een ongeluk?’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Je ziet de puber al ontwaken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.