Verliefd op een vrouw in de jaren dertig

Foto: Brenda van Leeuwen

Journalist/columnist Marleen Janssen heeft De Neus en wroet in de boekenberg naar de beste titels. Dat levert elke week een superieure leestip op die we op Boekenblog met je mogen delen. Deze week ‘Het dagboek van Eefje Jonker’ door Robert Anker.

Eefje heet ze, ze is achttien en ze gaat in Amsterdam naar de kapperschool. Liever had ze gekozen voor de Academie, maar haar moeder zegt: ‘Ach kind, op een gegeven moment trouw je en dan is dát je werk.’ Het is 1928 en Eefje Jonker begint haar dagboek. Leef mee met dit leuke, enthousiaste kind op weg naar de volwassenheid.

Wat is het fascinerend om in iemands hoofd te kruipen. Eefje Jonker schrijft zo beeldend, zo in spreektaal, dat het lijkt alsof je met haar op de bank zit, thee drinkt en bij babbelt. Haar verhaal is klein. Het boerenmeisje van het Noord-Hollandse platteland trekt naar de stad. Niets bijzonders en toch weer wel.

Klik hier om de recensie van Marleen Janssen te lezen. Doe daarnaast mee aan de actie en wie weet win jij dit boek.

Tekst: Marleen Janssen/ http://marleensboekvandeweek.nl

Lees ook:Het dagboek van onecht kind Eefje Jonker
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Dus jij denkt dat trollen niet bestaan?’
Lees ook:Marleen Janssen: Als het ongeluk niet was gebeurd…
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Op de vlucht voor de verkrachter’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Geld maakt níet gelukkig (of wel?)’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.