Anna Drijver schrijft Young Adult roman

Uitgeverij Lebowski gaat een speciaal deel van het fonds inrichten voor boeken van, met en over jonge Nederlandse (en internationale) auteurs, en iedereen die hot, hip en happening is in de jongerencultuur: Lebowski Young Achievers. De eerste titel van dit fonds is ‘Je blijft’ van actrice Anna Drijver. (Onderaan dit bericht meer over dat boek).

De boeken worden geschreven en gemaakt door en voor jongeren tussen de zestien en de dertig jaar, en zullen voorzien worden van ‘volwassen’ NURS. Binnen dit sub-imprint worden geen jeugdromans uitgegeven, die verschijnen al bij Moon, de kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Dutch Media.

Lebowski Young Achievers zal geleid worden door Willemijn Tillmans, die eerder bij Moon werkzaam was, onder supervisie van Lebowski uitgever Oscar van Gelderen. Jaarlijks zullen twintig titels verschijnen, en een eerste aanbieding is in de maak voor het voorjaar van 2011.

Gepland staan de filmeditie van ‘Pizzamaffia’ (Khalid Boudou), waarvan de verfilming in februari 2011 in de bioscoop zal draaien, een boek over de verschillen tussen jongens en meiden (‘Zij vs Hij’, onder redactie van Tiny Fisscher), en werk van Sanne Vogel, überblogger Nalden, Kimon Moerbeek, het collectief Mixin, Beri Shalmashi, Jette Carolijn van den Berg en jongerenedities van twee internationale titels: ‘Max (en de Wild Things)’ van Dave Eggers en ‘Ik ben niet bang’ van sterauteur Niccolò Ammaniti.

‘Je blijft’ Anna Drijver
Kort over ‘Je blijft’. Dit is een hartverscheurende, maar ook bij vlagen hilarische roman, geschreven door een zeer bevlogen en veelzijdig jong talent. Anna Drijver is bij het grote publiek bekend als actrice en speelde onder andere in ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Joost Zwagerman is in ieder geval lyrisch. “Je hoort sommige mensen al zeggen: “Anna Drijver, die was toch al goed in acteren? Kan ze nu ook al een boek schrijven?” Wie ‘Je blijft’ leest leert al snel het enige juiste antwoord: “Yes, she can!”.” Hanna Bervoets heeft ook lovende woorden: “Een boek over de dood waar je blij van wordt… het bestaat! En Anna Drijver heeft het geschreven.”. Moest je nog een cadeautje bedenken voor een tiener, dan is dit zeker een aanrader.

[isbn]9789048807178[/isbn]

Lees ook:Lebowski en Top Notch vieren verjaardag in De Melkweg
Lees ook:achieVers on stage
Lees ook:Boekverfilmingen genomineerd voor Oscars
Lees ook:Reinout Oerlemans presenteert cast Kluun-verfilming
Lees ook:achieVers on stage – part V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.