Reinout Oerlemans presenteert cast Kluun-verfilming

Niemand minder dan Carice van Houten, Anna Drijver en Barry Atsma zullen de hoofdrollen vertolken in de verfilming van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun. Regisseur Reinout Oerlemans presenteerde de gehele cast in het Amsterdamse Hilton.

Carice zal de rol van de Carmen voor haar rekening nemen, die ontdekt dat ze borstkanker heeft. Barry Atsma speelt haar man Stein (Kluun) en Anna Drijver wordt zijn minnares Roos, voor wie hij zijn zieke vrouw verlaat. Kluun vindt het geen probleem dat Reinout Oerlemans zin film regisseert, het is tenslotte voor hem de eerste keer. “Mijn allereerste boek was ‘Komt een vrouw bij de dokter’, en dat is toch niet gek gelopen…”, vertelt hij tegen de redactie van De Telegraaf.

Lees ook:Sprakeloos na Komt een vrouw bij de dokter
Lees ook:Komt een vrouw bij de dokter in première (Update)
Lees ook:Kluun verbreekt bezoekersrecord
Lees ook:Carice van Houten en Barry Atsma in boekverfilming Kluun?
Lees ook:Bijrollen in Kluun-film bekendgemaakt

2 reacties op “Reinout Oerlemans presenteert cast Kluun-verfilming

  1. Patricia de Ryck

    En we hebben nog meer quotes van de sterren. “”Ik dacht wel even, Arnie gaat een film maken”, aldus Van Houten, doelend op het personage uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden dat Oerlemans jaren speelde.

    Na een gesprek op het strand in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar Oerlemans tegenwoordig woont, durfde de Zwartboek-ster het wel aan.

    Risico

    ”Hij heeft mij totaal overtuigd. Het is een risico voor iedereen, maar dat is alles wat je doet. En ik heb wel vaker met regisseurs aan hun eerste film gewerkt.”

    Ook Atsma (Voetbalvrouwen) had eerst zo zijn bedenkingen. ”Maar na ons eerste gesprek had ik zoiets van ‘ik ben helemaal om’.”

    Personages

    Het boek is het schaamteloze verslag van Stijn (Atsma) die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw Carmen (Van Houten) beleeft.

    Anna Drijver (Bride Flight) neemt de rol van Roos op zich, de vrouw met wie Stijn vreemdgaat. De namen van de acteurs die bijrollen vertolken in de productie worden later bekendgemaakt.

    Sinds de verschijning in 2003 zijn er ruim 800.000 exemplaren van Komt een vrouw bij de dokter verkocht.

    Oerlemans

    Eyeworks, het bedrijf van acteur, presentator en tv-producent Oerlemans, kocht twee jaar geleden de rechten. ”We hebben regisseurs benaderd, maar die hadden niks met het boek of die durfden er hun vingers niet aan te branden. Op een gegeven moment floepte ik eruit dat ik het wilde doen.”

    Schrijver Kluun bemoeide zich in eerste instantie intensief met het script. ”Het is een roman, maar gebaseerd op wat ik heb meegemaakt. Ik vond het belangrijk dat het script daar recht aan doet.”

    Hij heeft zijn kindje inmiddels uit handen gegeven. ”Mensen vragen me dan hoe ik het vind dat iemand nog nooit een film heeft geregisseerd. Dan zeg ik: ‘ik had ook nog nooit een boek geschreven’.”

    ”Tuurlijk ben ik bang”, bekende Oerlemans donderdag. ”Het is een nieuw metier en ik realiseer me dat ik nog nooit een millimeter heb gedraaid, maar ik heb ook zoiets van: kom maar op. Ik heb er een goed gevoel bij en ik stort me er volledig in.”
    (Bron ANP)

      /   Beantwoorden  / 
  2. loes

    De film maakt inzichtelijk waarom het verhaal een ode is aan de liefde, veel meer dan het boek dat ook rouwer is.
    Prachtig acteerwerk en als regiseur lijkt Oerlemans al door de wol geverfd. Echt een fantastische film. Complimenten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.