Duim omhoog: hulplijn voor coachende ouders

Veel van de tienduizenden ouders die elk weekend in de weer zijn als coach van een jeugdteam, kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom schreef Anton de Vries, voormalig topvolleyballer, trainer én onderwijskundige, een handzaam boekje vol praktische handreikingen voor iedereen die actief is met het begeleiden van jeugdsporters. De nadruk ligt hierbij steeds op het plezier in sporten en coachen. Ook jeugdtrainers hebben baat bij de adviezen in ‘Duim omhoog’.

Anton de Vries: “Voor de grote groep coachende ouders en jeugdtrainers wordt verbazingwekkend weinig geregeld. Met de beste bedoelingen gebeuren er dan goede maar ook minder goede zaken rondom het begeleiden en coachen van jeugdspelers, wat leidt tot onwenselijke situaties.”

Als eredivisievolleyballer en daarna als trainer van tal van top- en jeugdteams heeft De Vries een schat aan ervaring opgedaan. Gecombineerd met zijn werk als onderwijskundige bij het hoger onderwijs leverde dat een toegankelijk boekje op, met tientallen tips voor ouders en jeugdtrainers. “Uitgangspunt voor mij is het hebben van plezier in het sporten, maar ook in het coachen. Kies voor een positieve benadering, waarbij je sporters in hun waarde laat. Bemoedig, stimuleer en focus op de teamgeest. Die benadering werpt onmiddellijk vruchten af!” aldus de schrijver van ‘Duim omhoog’, die als motivator het land door trekt om zijn visie te verkondigen. Achter in het boekje zijn daarom ook aanbevelingen opgenomen voor verenigingen die willen werken aan een gezonde sportcultuur.

[isbn]9789085483656[/isbn]

Lees ook:de Online Coach
Lees ook:Handboek voor de fietsende vrouw
Lees ook:Terminale kinderen zuigen bijzondere verhalen uit hun duim
Lees ook:Van der Sloot gooit glas wijn over Peter R. de Vries
Lees ook:Vijf nominaties voor de Anton Wachterprijs 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.