Het mysterie van de eerste gele trui

Een maand voor de start van de 100e Tour de France, verschijnt vandaag ‘Het mysterie van de eerste gele trui’, een literair verwoorde geschiedenis van de Tour. In negen grote verhalen – chronologisch geordend, waardoor vanzelf een scherp historisch beeld ontstaat – biedt Herman Chevrolet een nieuwe kijk op de Tour vanuit een verrassend perspectief.

‘Het mysterie van de eerste gele trui’ schetst de geschiedenis van de Tour aan de hand van indringende portretten van negen bekende winnaars van de Tour: stuk voor stuk eenlingen vol twijfel en angst, voortdurend in gevecht met de tegenstander of de natuur, bezig roem te vergaren zonder te weten waarom. Om uiteindelijk altijd tot het tragische inzicht te komen dat na elk succes de val en het verval naderbij komen.

Over de auteur
Herman Chevrolet, vaste medewerker van De Muur en alom gewaardeerd als wielerschrijver en -expert, schreef eerder drie wielerboeken bij De Arbeiderspers die steeds met veel lof werden onthaald. Twee van zijn boeken werden genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker voor het Beste Sportboek.

[isbn]9789029588218[/isbn]

Lees ook:Tour de France: Mart Smeets schrijft over die van 1989
Lees ook:Wielrennen houdt Mark Cavendish op de been
Lees ook:Thuis Tour de France kijken met @MiesjeB en @Ponckster
Lees ook:Berlijn: van jazzhel tot technohemel
Lees ook:Nederlanders in de Tour de France: zeventien keer geel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.