Thuis Tour de France kijken met @MiesjeB en @Ponckster

Miljoenen mensen kijken elke zomer dagelijks naar de Tour de France. De Tour is het hoogtepunt van het wielerseizoen én het ultieme live televisie-evenement. Het boek ‘Thuis voor de Tour’ van Monique Huijdink en Anne Spapens geeft een stem aan de anonieme kijker, die de Tour beleeft in de huiskamer, voor het televisiescherm.

De wielerliefhebbers beschrijven drie zinderende weken in juli waarin hun hele leven volledig om de Tour de France draait: de live-uitzending, de samenvatting, de nababbel bij de Belgen en de NOS. Aan de hand van 21 koers- en 2 rustdagen uit het recente verleden wordt de Tour belicht: van afdaling tot massasprint, van doping tot hongerklop. Van de dansende pedalen van Contador tot de dreunende dijen van Cancellara. Een grappig, fris, onderhoudend en informatief boek voor iedereen die van de Tour houdt of ervan wil gaan houden. Het boek verklaart de liefde aan de Tour met kennis, passie en plezier.

Over de auteurs
Monique Huijdink (@MiesjeB) is freelance copywriter. Zij studeerde Film- en televisiewetenschap en werkte als (eind)redacteur voor verschillende informatieve tv-talkshows, onder meer I.S.C.H.A en Zomergasten. Jan Ullrich deed in 1996 haar Tourliefde ontbranden.

Anne Spapens (@Ponckster) schrijft onder meer voor wielersite hetiskoers.nl. Zij verzorgt striprecensies voor Veronica Magazine. Naar de Tour kijkt ze sinds 1980, toen ze als meisje van acht jaar Johan van der Velde de witte trui in de Ronde van Frankrijk zag winnen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Boeken over de Tour de France
Lees ook:Tour de France: Mart Smeets schrijft over die van 1989
Lees ook:Chris Froome winnaar Tour de France 2013…
Lees ook:Het Frankrijk van de Tour – Jeroen Wielaert
Lees ook:De 100 opmerkelijkste Nederlanders in de Tour de France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.