Scott Jurek vertelt over zijn records en veganisme

In ‘Eet & ren’ vertelt de wereldberoemde langeafstandrenner Scott Jurek over zijn leven als succesvol atleet en devoot veganist. Hij gaat terug naar zijn jeugd in het Midden-Westen toen hij zijn tijd vooral besteedde aan jagen, vissen en koken voor zijn familie. Zijn begintijd als renner beschrijft hij in geuren en kleuren: hij vond het vreselijk. Toch ging hij door en timmerde hij aan de weg richting wereldrecords. Ondertussen maakte hij de overgang naar het veganisme.

Eet en ren‘ gaat over Jureks ijzeren wil en doorzettingsvermogen en ontkracht alle clichés over optimale voeding om te presteren. Vol spannende verhalen over conditie en competitie, fascinerende weetjes en toegankelijke tips en recepten voor Jureks plantaardige dieet, zal dit boek de lezer uitdagen en motiveren om zijn grenzen te verleggen. Een compleet boek voor een vernieuwende blik op eten, rennen en simpelweg het ontdekken van je eigen kunnen.

Over de auteur
Scott Jurek (1973) was meer dan twee decennia een geliefde kracht in de slopende maar immer groeiende sport van het langeafstandlopen. Recent vestigde hij een wereldrecord door in 24 uur 265 kilometer te rennen – een tocht naar Mexico die eerder is beschreven in ‘De geboren renner‘ van Christopher McDougall. ‘Eet en ren‘ is zijn debuut.

[isbn]9789044623017[/isbn]

Lees ook:Scott Pilgrims geweldige leventje
Lees ook:Leonardo DiCaprio en Ridley Scott verfilmen Brave New World
Lees ook:Tim Krabbé schrijft meer over wielrennen dan De Renner
Lees ook:Mart Smeets schrijft spraakmakend boek over Armstrong
Lees ook:Kinderboek van Youp van ’t Hek gepresenteerd in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.