Deon Meyer laat Bennie Griessel weer hoofdrol spelen

Vandaag verschijnt ’7 dagen’ van Deon Meyer. In de hoofdrol zien we Bennie Griessel terugkeren uit ’13 uur’. Ditmaal probeert hij een sluipschutter te pakken die het gemunt heeft op leden van de South African Police Services.

‘Ik zal elke dag een politieman neerschieten totdat jullie de moordenaar van Hanneke Sloet hebben gearresteerd.’

Kort nadat de saps, de South African Police Services, deze dreigmail heeft ontvangen, wordt een politieman door een sluipschutter neergeschoten. Bennie Griessel krijgt ogenblikkelijk de opdracht de zaak-Sloet te heropenen.

Hanneke Sloet, een ambitieuze advocate, is veertig dagen daarvoor in haar luxe appartement doodgestoken met een mes. De zaak is op een dood spoor beland en er zijn vrijwel geen aanwijzingen, afgezien van enkele naaktfoto’s van Sloet die bij haar thuis worden gevonden. Terwijl zijn superieuren hem op zijn nek zitten, de pers zich boven op de zaak stort en de sluipschutter elke dag weer een slachtoffer maakt, neemt voor Bennie de druk steeds meer toe.

Over de auteur
Deon Meyer werd op 4 juli 1958 geboren in de Zuid-Afrikaanse stad Paarl, in de wijngebieden van de West-Kaap. Hij groeide op in Klerksdorp in de Noorwest-provincie, het gebied van de goudmijnen. Hij is de internationale bestsellerauteur van acht misdaadthrillers die zich in Zuid-Afrika afspelen. Zijn boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen, in onder andere Duitsland, Frankrijk en Zweden, en zijn in 25 talen vertaald. In 2012 werd zijn thriller ’13 uur’ door Vrij Nederland Detective en Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar.

[isbn]9789400502314[/isbn]

Lees ook:VN-Thriller van het Jaar: 13 uur van Deon Meyer
Lees ook:Onzichtbaar: nieuwste thriller Deon Meyer
Lees ook:Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer verovert Europa
Lees ook:Twilight schrijfster Stephenie Meyer wordt beschuldigd van plagiaat
Lees ook:De sluipschutter: een graphic thriller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.